Spesifikasjoner

Harddiskplasser: 4

USB: 1

Minne: 128MB

Printserver: Ja

Klikk her for oppdaterte priser

Kort sagt:

+ Enkelt RAID5-kabinett


- Mangler bittorrent og utvidelsesmuligheter

- Dyr i forhold til funksjonalitet

DNS-343 har plass til hele fire interne harddisker, og bør derfor tilfredsstille de flestes krav til intern kapasitet. Når du skal sette opp harddiskene har du en rekke valg, blant annet JBOD og RAID, for enten å lage et stort volum eller for å få såkalt redundans. Med tre eller fire disker vil vi sterkt anbefale deg å vurdere RAID5. Du mister riktignok plassen til en av harddiskene, men til gjengjeld får du redundans, slik at en harddisk kan ta kvelden uten at du mister data. Merk at det ikke følger med noen harddisk med den boksen.

Dessverre har enheten bare en USB-port. Helst bør det sitte to-tre USB-porter på baksiden, og gjerne også en foran til minnepenner og annet som bare er midlertidig koblet til. Kan du litt om nettverk er det absolutt ikke noe problem å sitte opp DNS-343 og bruke den, men vi savner noen enkle veivisere som ferske brukere kan støtte seg til. På flere av de andre produktene, slik som HPs Smart Server, ligger dette på CD-platen som følger med.

Funksjonaliteten til DNS-343 er mest beregnet på lagring og streaming. Den innebygde webserveren brukes utelukkende til å vise innstillinger, og du får altså ikke lagt ut eget innhold eller delt filer på nett annet enn med FTP. Selv med fire harddiskplasser synes vi prisen blir noe stiv når enheten ikke har særlig mer enn standard funksjonalitet, og ingen mulighet til å utvide programvaren.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent D-Link
Pris 4134

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!