De nye portable harddiskene fra Western Digital kan lagre opp til 500 gigabyte. My Passport Elite og My Passport Essential veier snaue 180 gram og er 15 millimeter tynne. De små diskene finnes i en rekke modeller fra 160 til 500 gigabyte.

En halv terabyte tilsvarer om lag hundre tusen låter, eller ti tusen album i vanlig mp3-format.

LES OGSÅ: Iphone-killer fra Nokia

Skulle du ha et ønske om rene, ukomprimerte kopier av dine CD-plater, vil 500 gigabyte rekke til om lag 700 av dem, trolig litt mer, siden ikke alle CD-er varer i over 70 minutter. Selv for en filmfrik gir en halv terabyte brukbar uttelling: gitt at en vanlig DVD i snitt opptar om lag 7 gigabyte, får du plass til rundt 70 filmer på 500 gigabyte.

Norsk pris er ikke kjent for den største av diskene, men den vil trolig ligge på opp mot 1500 kroner. 360 GB-versjonen av My Passport koster 1075 kroner hos Komplett.no. Alle diskene følger standardmålene 8 x 1,5 x 12,6 cm, og veier 180 gram.

LES OGSÅ: Super profftelefon

Diskene kobles til via USB-utgangen på PC-en din og har forhåndsintallerte programmer for synkronisering og kryptering. Men krypteringen fungerer bare på Windows-maskiner, skriver idg.se.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!