Lexmark X4650

Budsjettutfordreren

Det er imponerende at Lexmark kan tilby en multifunksjonsskriver med trådløst nettverk for drøyt 600 kr. Dette er vi vant med å måtte betale langt mer for.

Sist oppdatert
Foto: Tron Høgvold
Foto: Tron Høgvold
Foto: Tron Høgvold

Spesifikasjoner Lexmark X4650

CD-utskrift: nei

Diasskanning: nei

Tosidig utskrift: nei

Skanner: 600 x 1200 dpi

Ethernet: nei

Trådløst: ja

Blekkpatroner: 2 stk.

Klikk her for oppdaterte priser.

Utformingen på denne maskinen er grei, men ikke like praktisk som HP. Papirmatingen foregår nemlig fra baksiden, som på en tradisjonell blekkskriver. Dermed er den langt fra like plasseringsvennlig som de skriverne som har papirmatningsskuff under skriveren. Bortsett fra dette er layouten oversiktlig, og skriveren er kompakt i størrelse.

Lexmark er litt mer kronglete å installere enn HP. For å hekte den på det trådløse nettverket må den nemlig innom PC-en med en USB-kabel. Denne fjerner du etterpå, slik at du kan plassere skriveren hvor som helst. Deretter merker man i grunnen ikke at man har med en trådløs skriver å gjøre. Det er som om den var koblet til med USB-kabel.

Lexmark er testens enkleste og desidert billigste maskin. Derfor må det ofres en del. For eksempel er det ikke mulighet for kablet nettverk. Programvaren er også enklere, men til gjengjeld svært oversiktlig og intuitiv. Det er også mer begrenset hvor brukbar den er å jobbe med uten PC. Man kan kopiere og skanne til minnekort eller minnepinne direkte på skriveren, men man har ikke like god kontroll over innstillingene. Det er mulig å skrive ut bilder fra minnekort, men funksjonen er ikke spesielt brukbar siden skjermen ikke kan vise hvilke bilder man skriver ut.

Utskriftene er jevnt over bra. Prisen tatt i betraktning, er faktisk fotoene overraskende bra. Det er en del mer korn og grums enn hos HP og Canon, og vi synes fargemetningen er litt for hissig rett ut av esken. Utskriftene er dessuten ganske trege, men så lenge man ikke er storbruker av fotoutskrifter fungerer det greit.

Skanneren har ikke mulighet til å lage innskanninger med like høy oppløsning som konkurrentene. Innskanningene er skarpe uten altfor mye støy, men greier ikke de samme nøytrale fargene som HP.

Programvaren som følger med Lexmark er helt grei. Den er ikke like omfattende og avansert som for eksempel HP, men desto mer oversiktlig. Her er det svært enkelt å klikke seg fram i programvaren for å gjøre det man måtte ønske. Selv om Lexmark ikke leverer det samme på fotofronten som konkurrentene, er det flere forskjellige funksjoner for å lage kollasjer, plakater og fotokort.

Denne saken ble første gang publisert 02/01 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også