41. Vis linjenummer

Under «Sideoppsett» finner vi knappen linjenummer. Denne lar deg se hvilken linje du er på ute i venstremargen. Du kan for eksempel velge å bare vise hvert 5 linjenummer, eller be den starte på nytt for hver side og mange andre innstillinger.

42. Flytt elementer i punktlister eller nummererte lister

For å enkelt flytte elementer i lister, flytt markøren til elementet, hold SKIFT+ALT og trykk piltast til retningen du ønsker å flytte.

43. Avansert deling

Under «Sideoppsett» og «Skift» kan du legge inn linjeskift, sideskift, kolonneskift og la dokumentet hoppe til neste par- eller oddetallsside.

44. Avansert innliming

I Word 2007 kan du lime inn ting i et dokument på flere forskjellige måter. Trykk på ikonet som dukker opp når du limer inn ting for å fortelle hvordan innlimingen skal se ut.

45. Bruk TAB

Når du skal lage innrykk i en tekst, ikke bruk flere mellomrom etter hverandre. Da vil ting som regel se skeivt ut. Bruk heller TAB for å sikre rette linjer.

46. Fjern innholdet i en celle

Ønsker du å fjerne innholdet i en celle og ikke cellen i seg selv, bruk Delete og ikke Backspace.

47. Spor endringer

For å holde oversikten over endringer som er gjort i et dokument, kan du slå på "Spor endringer", som ligger under «Se gjennom» og «Spor endringer». Her kan du også kommentere hvorfor en endring er gjort.

48. Vis spesialfelt

CTRL+F9 viser hva som er bak spesialfelt som sidetall, kryssreferanser, og andre spesialfelt.

49. Gå til

Trykk på sidetallet helt nede i venstre hjørne for å hoppe til et sted i dokumentet.

50. Bryt opp lange ord

Under «Sideoppsett» og «Orddeling» har man muligheten til å be Word automatisk bryte ord over flere linjer. Veldig praktisk hvis man skriver i kolonner eller på et lite ark.

NESTE SIDE: Word-tips 51-60

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!