Microsoft har oppdatert programvaren som undersøker om din kopi av Windows er kjøpt eller piratkopiert. Resultatet er først og fremst økt irritasjon for brukerne som ikke har en lovlig kopi.

Det er rundt to år siden Microsoft lanserte programmet WGA (Windows Genuine Notification), som kreves for alle oppdateringer av Windows. WGA verifiserer om kopien av Windows XP er genuin.

Hvis det viser seg at du har en ulovlig kopi av Windows, blir det lagt inn en advarsel om at kopien er ulovlig. Microsoft hevder nå at den nye versjonen av WGA er enda bedre å stadfeste lovligheten av din Windows-kopi. Om programmet kommer fram til at du sitter med et illegalt eksemplar, legger det inn en svart bakgrunn i stedet for den vanlige Windows-bakgrunnen, samt en advarsel i hjørnet av skjermen.

LES OGSÅ: Elegant Window-mobil

Om du så prøver å bytte ut bakgrunnsbildet, vil den svaret bakgrunnen erstatte den opprinnelige bakgrunnen en gang i timen. Dette vil fortsette helt til brukeren installerer en kjøpt kopi av Windows, skriver idg.se.

Den oppdaterte versjonen av WGA er allerede integrert i Windows Vista.

LES OGSÅ:

E-post og nettleser uten å skru på Windows

Bill Gates varsler revolusjon

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!