Spesifikasjoner TomTom One XL Europe 22

Skjerm: 4,3" wide

Kart: Europa 22 land

Fotobokser: ja

TMC: ekstrautstyr

Musikk: nei

Video: nei

Laveste nettpris: 1695 (Gigashops.no)

Leverandør: www.tomtom.no

Kort sagt:

+ Praktisk ny fot som gjør det enklere å flytte fra bil til bil.

+ Fjellstø navigasjon

+ MapShare.


- TMC-antennen er ekstrautstyr som gjør en komplett pakke like dyr som mer velutstyrte konkurrenter.

GPS-ene i One-serien har alltid vært enkle «A-til-B-modeller», mens Go-serien har representert de mer avanserte finessene og fancy ekstrafunksjonene. Slik er det fremdeles, men en viktig funksjon fra Go-serien har nå funnet veien inn i One XL: MapShare. Dette er TomToms funksjon for å forbedre og gjøre endringer i kartverket. Endringene gjør du rett på GPS-en, og når du kobler den opp mot TomTom via Home-programvaren på PC, lastes dine forbedringer opp til TomTom. Samtidig kan du velge om du vil oppdatere din egen TomTom med endringer og forbedringer andre brukere har gjort på sine enheter. Dette, sammen med en garanti om at du alltid får de siste tilgjengelige kartene når du kjøper en TomTom, bør borge for at du i hvert fall slipper å bekymre deg over utdatert kartverk hvis du kjøper One XL.

Navigasjonsopplevelsen på nye One XL er som TomTom tradisjonelt er: Fjellstø og presis. Den er rask på både kalkulering og rekalkulering av ruter, og er akkurat like brukervennlig og intuitiv som TomTom alltid har vært. Dog er vi noe skuffet av den spinkle lydkvaliteten. Av og til var det litt vanskelig å oppfatte hva damestemmen sa, et problem som vi ikke kan huske fra de nye Go-enhetene.

One har verken feltguiden eller IQ-routes som kom med Go-enhetene vi testet i de to forrige numrene av HjemmePC. Ei heller er det noen form for funksjonalitet mot mobiltelefon eller for å spille av musikk. Dette er en GPS for deg som skal navigere fra A til B, og ferdig med det. Men dessverre er RDS-TMC (trafikkmeldinger) ekstrautstyr. Dvs. den er klargjort for det, men du trenger en antenne som TomTom forlanger uforståelige 633 kr for. RDS-TMC er noe vi absolutt anbefaler dersom du skal på tur nedover Europa. One XL er en flott GPS, men når du skal betale ekstra for TMC, blekner den litt i forhold til mer velutstyrte GPS-er som har dette som standard, for eksempel Garmin Nüvi 760, som koster omtrent det samme som One XL og RDS-antennen til sammen.

=

NY FOT: One XL har fått en helt ny fot som folder seg elegant sammen og gjør det enklere å få plass til enheten i hanskerommet ¿ foten bør som kjent ikke stå igjen i frontruten, med tanke på innbruddstyver.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent TomTom
Pris 1695

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!