For et par år siden ble det for første gang solgt flere stasjonære enn bærbare PC-er. Nå vil dobbelt så mange ha en PC de kan flytte på. I alt ble det solgt 187.619 bærbare og 80.577 stasjonære, ifølge ferske markedstall offentliggjort i Finansavisen.

Det er HP som selger klart best, med en markedsandel på hele 18 prosent. Dell er klar nummer to med 14,8 prosent av markedet, foran Acer som står for 9,2 prosent av PC-salget.

Men det er Dell som vokser raskest (29 prosent opp fra samme kvartal i fjor). Dell selger også en større andel av bærbare pc-er, samtidig som selskapet faktisk vokser i antallet solgte stasjonære pc-er.

- Det er tre grupper som fortsatt etterspør stasjonære. Private som vil ha den ultimate PC-en med super skjerm og kraftig grafikkort, avdelinger hos enkelte selskaper som trenger den enkleste PC-en og markedet for kraftige arbeidsstasjoner, som eksempel arkitekter, sier Michael Jacobs, direktør i Dell Norge, til Finansavisen.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!