Ny ødeleggende orm i omløp.

Russiske Kaspersky Lab har sporet opp to nye dataormer som er rettet spesielt mot de sosiale nettverkene Myspace og Facebook, henholdsvis Net-Worm.Win32.Koobface.a og Net-Worm.Win32.Koobface.b.

Maskiner som blir angrepet av disse virusene risikerer å bli "kidnappet" og utnyttet til såkalte botnet. Ormene kan også brukes til å spre skadelig innhold til andre nettsteder, varsler Kaspersky Lab .

Net-Worm.Win32.Koobface.a sprer seg ved å legge inn ulike kommentarer i vennekontoer på MySpace. Den andre ormen, Net-Worm.Win32.Koobface.b, angriper Facebook-brukere ved å sende spam-meldinger til den smittede brukerens venner.

Paris Hilton

Her er noen av meldingene og kommentarene det advares mot:

Paris Hilton Tosses Dwarf On The Street;

Examiners Caught Downloading Grades From The Internet;

Hello; You must see it!!! LOL. My friend catched you on hidden cam; Is it really celebrity? Funny Moments

Blant lenkene du bør behandle varsomt er:

http://youtube.[skip].pl.

Klikker du på denne, blir du omdirigert til http://youtube.[skip].ru, som skal inneholde et bestemt videoklipp. Prøver du å se denne, får du beskjed om å laste ned siste versjon av Flash Player.

Ny trend

Har du gått på limpinnen så langt, er du solgt: du får nemlig slett ingen ny Flash-spiller, men en fil kalt codesetup.exe som lastes ned på maskinen. Dette er den ødeleggende ormen.

- Dessverre har brukere stor tillit til venner på de sosiale nettverkene. Derfor er sannsynligheten for at disse lenkene vil bli klikket på nokså høy, advarer virusanalytiker Alexander Gostev i Kaspersky Lab.

Sikkerhetsselskapene har lenge advart mot at hackere med onde hensikter kommer til å utnytte de sosiale nettverkene. Slike angrep er derfor en del av en ny virustrend.

Les hele saken
Les alt om:

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!