Den norske diskusjonen om digital kompetanse i skolen blir ganske fjern om man sammenligner med situasjonen i verdens største demokrati.

India har en befolkning på over en milliard, men bare drøyt fire millioner internett-abonnementer, ifølge Network World. Likevel er landet en av verdens ledende it-nasjoner, med flere millioner uteksaminerte it-ingeniører i året.

Derfor ønsker indiske myndigheter å bedre situasjonen for de unge. I teknologi-hovedstaden Bangalore har myndighetene derfor satt i gang et prosjekt for å utvikle en så rimelig pc som mulig til bruk i videregående skoler.

Utdanningsministeren lanserte prosjektet denne uken. Det er uklart om prisen forutsetter statlige subsidier og lite er kjent om spesifikasjonene. Et av målene er å styrke mulighetene for fjernlæring over nettet, og prosjektet omfatter også gratis bredbånd i alle undervisningsinstitusjoner, skriver Network World.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!