PCStyling Black Trix D497 Spider

Firekjernet edderkopp

PCStyling serverer noe av AMDs beste, men dessverre ligger ikke AMD foran rivalene.

PCStyling har valgt å gå for en AMD prosessor i vår test som den eneste av testdeltagerne.
PCStyling har valgt å gå for en AMD prosessor i vår test som den eneste av testdeltagerne. Foto: Foto: Nicholas Paulik
Sist oppdatert
PCStyling er glade i merket BeQuiet som lager stillegående strømforsyninger.
PCStyling er glade i merket BeQuiet som lager stillegående strømforsyninger. Foto: Foto: Nicholas Paulik

PCStyling Black Trix D497 Spider

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: Phenom 9750 (B3)
  • Brikkesett: AMD 770
  • Harddisk: 500GB
  • Minne: 4GB DDR2-800
  • Skjermkort: R HD3870
  • Wi-fi: Nei
  • Vista: HomeP 64-bit

PCStyling har gått mot strømmen og leverer testens eneste basert på AMDs entusiastplattform Spider. Black Trix har derfor prosessoren Phenom 9750, brikkesettet AMD 770 og skjermkortet ATI HD3870. Maskinen kommer i et kabinett som skal ligne på en slags ammunisjonboks, og selv om den ikke faller helt i smak hos oss lenger, vil nok gamerne digge den. Spesielt de som drar på LAN-parties. Et digert og solid gummihank er festet til topplokket for enkel transport. På innsiden er layouten romslig, og lagt opp for lett montering. Vi har testet Black Trix tidligere også, men mener å huske at PCStyling gjorde en bedre jobb med å skjule kabler den gang.

Phenom

AMDs Phenom-prosessor har ikke fått prøvd seg skikkelig på vår testbenk før nå. Mye av grunnen er rett og slett at vi ikke har fått maskiner til test før som bruker den, noe som har gitt oss en mistanke om at Core 2 Duo rett og slett er et for bra alternativ. Prismessig ligger den omtrent likt som Intels Q6600, derfor blir det naturlig å sammenligne denne med Acers maskin. Jevnt over må vi si oss litt skuffet, i likhet med alle som hadde håpet på at Phenom skulle bli AMDs harde slag tilbake. Vi velger å holde pusten til AMD får sluppet Phenom-prosessorer basert på 45nm-teknikk istedenfor. Det skal sies at AMD har fått samlet opp en bra plattform i forhold til Intel, men det er mest fordi Intel ikke har noen skjermkort å skryte av.

Gap

PCStylings maskiner har scoret høyt før, men akkurat denne gangen er den ingen høydare. Vi har tatt hensyn til at en liten aktør ikke kan konkurrere utelukkende på pris, men gapet mellom Black Trix og PSData Tundra blir litt for stort på de fleste testene. Siden systemet koster nesten ti tusen kroner burde det vært puttet inn et bedre skjermkort, slik som GeForce 9800GTX. Det ville utvilsomt fått fart på sakene, siden de færreste spill har prosessoren som flaskehals allikevel. Det som virkelig er synd er at hovedkortet ikke har flere PCIe 16x-spor med mulighet for CrossFire. Som vi ser på PCStylings høyere spesifiserte Edge Fighter R285 gjør to HD3870 i CrossFire underverker for frameraten (bilder pr. sekund). Den noe glorete ammunisjonsboksen Black Trix D497 får ikke en tommel opp denne gangen. Phenom og HD3870 blir rett og slett litt for slapt til prisen.

PCStyling hadde striglet alt etter beste evne i vår forrige test. Dette er ikke tilfelle nå.
PCStyling hadde striglet alt etter beste evne i vår forrige test. Dette er ikke tilfelle nå. Foto: Foto: Nicholas Paulik

Denne saken ble første gang publisert 14/08 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også