MSI PR200

Spesifikasjoner:

Prosessor: Core 2 Duo T7250

Minne: 2GB DDR2

Oppløsning: 1280x800

Harddisk: 160 GB

Grafikk: GMA X3100

Minnekortleser: Ja

Vekt: 1,8 kg

Kort sagt:

+ HDMI

+ god batteritid


- Skrallt design

- halvdårlig ergonomi

- GMA X3100

- klumpete med batteri

Med unntak av noen barebones er bærbare fra MSI ganske nytt her i Norge.

PR200 er en 12,1" tydelig myntet på hjemmemarked, med blank skjerm og hvitt design. Den har over middels batterilevetid takket være 8-cell-batteriet som følger med, men dessverre går det ut over portabiliteten. Ikke på grunn av den ekstra vekten det store batteriet medfører, men fordi det peker skjevt nedover og bygger i høyden. For dem som heller vil bruke en tynn bærefolder fremfor den medfølgende vesken, er dette et problem. Spesifikasjonene på maskinen er godkjente, med unntak av skjermkortet. Vi er overbeviste om at målgruppen for maskinen ønsker å se film og drive med multimedia, og derfor er kontorskjermkortet GMA X3100 lite egnet. Kort fra ATI og NVIDIA har mye bedre dekodingsmuligheter, noe som ville spart batteriet en del under avspilling.

Konstruksjonsmessig er ikke maskinen noe å juble over. Som 12,1-tommer ligger det i kortene at den skal tas med rundt, og da burde den vært mer avstivet. Under bruk la vi merke til at tastaturet og styreflaten heller ikke lever opp til forventningene. Styreflaten er spesielt skuffende, det mangler skrollefelt og musetastene er for harde. Fingeravtrykksleseren er plassert midt mellom musetastene og er derfor i veien.

MSI PR200 gir oss verken følelse av kvalitet eller godt gjennomtenkt produkt. Den bommer rett og slett på kravene til en liten bærbar og til hjemmemarkedet, noe som gjør det vanskelig å gi den noen anbefaling.

Benchmarks

MSI PR200

3DMark06

549

PCMark05

3998

Prosessor

5125

Minne

4212

Grafikk

1699

Harddisk

4123

Batteri - normal

4t 51m

Batteri - film

2t 9m

BOM: MSI burde heller ha latt batteriet peke rett bakover, slik at maskinen slapp på bli klumpete.

BOM: MSI burde heller ha latt batteriet peke rett bakover, slik at maskinen slapp på bli klumpete.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent MSI
Pris 8999

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!