HP Pavilion tx 1250

SURFEBRETT: Tavlefunksjonen i Vista er ikke 100 % ennå, men den funker glitrende til å surfe på ViMenn Online.

HP Pavilion tx1250 tablet funksjon

PÅ PLASS: Pennen har en egen plass på siden av maskinen, men lenk den fast slik at du ikke mister den.

Test av bærbar PC

FJERNKONTROLL: Maskinen har selvfølgelig MediaCenter, og da trenger du en liten fjernkontroll for å styre det hele.

Små og lette bærbare PC-er

HURTIGKNAPPER: Maskinen har knapper for medieavspilling oppe på skjermen slik at det er enkelt å håndtere DVD-avspilling mens tastaturet er klappet igjen.

Kort sagt:

+ Lav pris

+ To batterier

+ Godt tastatur

+ Mange spennende funksjoner

+ Liten i størrelse og lettest i testen


- Microsoft henger etter med norsk tavlefunksjonalitet

- skjermkvaliteten ofres

- ikke den beste ytelsen

En tablet-PC er en bærbar maskin med trykkfølsom skjerm som kan snus 180 grader rundt og deretter klappes ned slik at maskinen blir en elektronisk notatblokk. Input gjøres altså med en "penn" rett på skjermen i stedet for med mus og tastatur. Konseptet ble introdusert for noen år siden, men har til nå vært fullstendig forbeholdt business-segmentet. HP er de første som har tatt sjansen på å tilby en slik maskin til vanlige forbrukere.

Microsoft pusset kraftig opp tavlefunksjonaliteten da de lanserte Windows Vista i februar i år, men den norske versjonen mangler fortsatt den viktigste av tavlefunksjonene, nemlig håndskriftsgjenkjenning på norsk. Nordmenn skriver nemlig annerledes enn tyskere og engelskmenn, derfor må denne funksjonen tilpasses oss nordmenn. Denne funksjonen gjenkjenner håndskrift, og oversetter den til vanlige trykkbokstaver. Microsoft har lovet at dette skal komme på plass, men i skrivende stund blir du nødt til å trykke inn bokstaver med et virtuelt tastatur.

Kompromiss

Pavilion tx1250 er en svært spennende PC med helt unike funksjoner. Men vær oppmerksom på at tavlefunksjonen går på bekostning av bildekvaliteten. Noe av skarpheten forsvinner i den trykkfølsomme skjermen, men det største problemet er den dårlige innsynsvinkelen. Dette er det største ankepunktet mot tx1250, og tatt i betraktning at tavlefunksjonene for norske brukere foreløpig er litt begrenset, skulle vi nesten ønske at HP hadde tilbudt denne maskinen med helt vanlig skjerm. Til dette kunne HP svare at det kommer - den skal hete tx1320eo og skal koste 7990 kroner. Følg med!

Når det er sagt, er tx1250 et imponerende lite sjarmtroll til en imponerende lav pris. Den er testens billigste, og samtidig testens letteste og mest smidige å ha med seg på farten. Den har et mer behagelig tastatur enn både Dell og Toshiba. Byggekvaliteten virker heller ikke verst, selv om det også her er mye myk plast ute og går. Og denne maskinen har den lengste ekstrautstyrslisten.

Elsk/hat

Dette er ikke maskinen du kjøper for ytelsen. Den er ingen kraftpakke, og det er den heller ikke laget for å være. Dette er maskinen for deg som er mye på farten og trenger et fleksibelt arbeidsverktøy. Her har HP gjort genistreken å inkludere et ekstra batteri, slik at du kan bytte når det første går tomt.

Pavilion tx1250 er lett å elske, og gir mye allsidighet for pengene. Samtidig er den lett å hate siden bildekvaliteten nødvendigvis er blitt skadelidende. Har du lyst på denne maskinen, er du derfor nødt til å veie for og imot med dine personlige argumenter og se i hvilken retning det tipper.

Hvis du allerede i butikken begynner å irritere deg over skjermkvaliteten, skal du definitivt kjøpe noe annet. Hvis du synes skjermen er grei og du får lyst på tavlefunksjonen, blir du neppe skuffet.

Uansett anbefaler vi å ta en kikk på den i butikk før du handler - det er eneste måten å avgjøre om den er den rette for deg.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent HP
Pris 7893

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!