Compaq Presario F550EO

Spesifikasjoner:

  • Prosessor: Mobile Sempron 3500+
  • Minne: 2x512MB
  • Harddisk: 120GB
  • Skjermkort: GeForce Go 6150
  • Skjerm: 15,4" 1280x800
  • OS: Home Premium

Kort sagt:

+ Greit bygget

+ Mye for pengene

+ OK batteri


- To RAM-brikker

- Klikkelyder på tastaturet

Compaq-merket lever fremdeles under HP og brukes til deres budsjettmaskiner. Presario F550EO har mistenkelig likt utseende som HP Pavilion dv-seriene, men har fått et budsjettpreg med ruglete mørkegrå og sort plast i stedet. Den har ikke arvet helt den samme solide følelsen, men har heldigvis beholdt både tastatur som er godt å skrive på, og en museflate som er god å navigere med. Fra HP kommer også det harddiskbaserte gjenopprettingsystemet som gjør det svært lett å få systemet tilbake til original stand dersom noe skulle gå galt.

Mens flere av de andre bidragene har valgt Intels budsjettprosessor Celeron M, har HP gått for AMD Mobile Sempron. AMD er en knalltøff konkurrent på budsjettmarkedet, og Sempron er definitivt en verdig prosessor. På ytelsestestene ser det ganske likt ut, men selve systemet føles mye mer responsivt ut når man bruker det. Det kan også skyldes nForce-brikkesettet fra Nvidia, som vi mener er et stabilt og pålitelig valg på AMD-bærbare. Generelt sett synes vi det virker som om HP har fylt maskinen med kvalitetsmaskinvare selv om den er ment for billigsegmentet. Her har et par av de andre produsentene mye å lære.

Utrolig nok er det kun et fåtall av Compaq-maskinene fra HP som kommer med Home Basic. Presario F550EO har Vista Home Premium, men vi er litt usikre på grunnen, for det er egentlig ingen av funksjonene man har særlig bruk for på en slik maskin. Det er ikke stort mer vi har å si om denne annet enn at vi kan anbefale den på det sterkeste. Fem tusen virker nesten som et røverkjøp. Derfor stikke denne bærbare fra HP av med vår Best i test pris.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Compaq
Pris 4995

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!