CMS ABS Plus Notebook 80GB

Spesifikasjoner

  • Kapasitet: 80GB
  • Grensesnitt: USB
  • Strømkilde: USB
  • OS-støtte: Windows XP, MAC

Kort sagt:

+ Enkelt system for backup av HELE PC-en.


- Ikke støtte for Vista i skrivende stund,

- Ikke grafisk brukergrensesnitt for gjenopprettingsoperasjonen

Det finnes nok av løsninger for å ta backup av filer og mapper, men ABS Plus er en litt annerledes løsning. For det første er en ekstern harddisk del av konseptet, og programvaren tar ikke bare backup av filer og mapper, men hele systemet. Rubbel og bit med operativsystem, register, oppstart og det hele! Du kan selvsagt også definere at den kun tar backup av bestemte filer og mapper, og dataene kan også krypteres. Den dagen PC-en nekter å starte, putter du simpelthen en oppstarts-CD i maskinen og redder maskinen tilbake til akkurat den tilstand den var i ved siste backup.

Selve backup-prosedyren er ganske enkel, men redningsaksjonen kan være litt skremmende i og med at systemet er basert på Linux og kun på engelsk. Det er likevel ikke mange tastetrykkene som skal til for å starte operasjonen. Maskinen bruker enormt lang tid på selve gjenopprettingen, men du får altså PC-en tilbake i akkurat den tilstanden den var i ved siste backup.

Vi vet at programvaren har hatt problemer med enkelte bærbare med skjult gjenopprettingspartisjon, men CMS jobber stadig med oppdateringer som skal fikse dette. Det jobbes også med å få på plass støtte for Vista. Harddisken fås i flere størrelser - ikke kjøp en som er mindre enn harddisken på PC-en din!

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent CMS
Pris 1925

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!