D-Link DIR-880L

Brukervennlighet på godt og vondt

Men DIR-880L er god nok på det viktigste.

KONTRAST: De enorme antennene synes godt når resten av DIR-880L er såpass diskret.
KONTRAST: De enorme antennene synes godt når resten av DIR-880L er såpass diskret. Foto: Truls Steinung
Sist oppdatert

D-Link DIR-880L har en tradisjonelt flat design som skiller seg litt fra de mange «tårn»-rutere D-Link har gjort seg bemerket med de siste årene. Den flate designen til antennene er derimot mer uvanlig, og ifølge produsenten skal den gjøre at signalene spres bedre. Om det har noen betydning for ytelsen er uvisst, men de ser i hvert fall ganske voldsomme ut.

DIR-880L er blant de større ruterne i testen, og i dette selskapet er den kun slått av Netgear R6400 på det punktet. Likevel har den en framtoning som gjør at den framstår som langt mer diskret enn sistnevnte.

På baksiden finner du en av/på-knapp, 4 LAN-porter, en WAN-port og en USB 2.0-port. På høyre side sitter det en lett tilgjengelig WPS-knapp, og på venstre side er det gjort plass til en USB 3.0-port, som vi kommer tilbake til.

Raskt i gang

DIR-880L serverer deg en oppstartsveiviser så fort du får kontakt med webgrensesnittet for første gang. Den er lett og oversiktlig å følge og får deg raskt på nett.

Selve grensesnittet ser også bra ut, men det kunne vært bedre organisert. Kategorioppdelingen mellom Settings og Features er for eksempel ikke den mest logiske vi har sett. Hvorfor ligger for eksempel innstillingene for fildeling under Settings, mens brannmurinnstillingene ligger under Features?

Samtidig er det også ting vi liker her. Reservering av IP-adresser kan for eksempel gjøres veldig enkelt fra hovedskjermen, og dette kan gjerne andre produsenter dra lærdom av. På samme sted kan du også aktivere foreldrekontroll for hver enkelt enhet, og også velge tidsskjema for automatisk på/og-avslåing av begrensningene.

KONVENSJONELL: Baksiden av DIR-880L byr ikke på noen store overraskelser.
KONVENSJONELL: Baksiden av DIR-880L byr ikke på noen store overraskelser.

Smarte funksjoner

DIR-880L er også utstyrt med den samme Smart Connect-teknologien som toppmodellen DIR-890L. Den får de to frekvensbåndene til å framstå som ett for alle enhetene du kobler til, og ruteren bestemmer hvilket av dem enheten benytter seg av. Funksjonen kan også deaktiveres om du ønsker å ta manuell kontroll.

Spesifikasjoner: D-Link DIR-880L

  • Wi-Fi-standard: AC1900
  • 802.11ac: Opp til 1300 Mbps
  • 802.11n: Opp til 600 Mbps
  • USB: 1 x 3.0, 1 x 2.0
  • LAN-porter: 4
  • Antenner: 3
  • Gjestenettverk: 2,4 GHz og 5 GHz
  • Kontrolleres fra app: Ja
  • Foreldrekontroll: Ja
  • USB-funksjoner: Medieserver, FTP-server, fildeling, skriverdeling
  • Dimensjoner: 246.9 x 190.4 x 47.2 mm

Du finner også en egen QoS-

fane, og grensesnittet er veldig enkelt på godt og vondt. Det er dra-og-slipp-basert og veldig lett å bruke, men begrenser seg til å velge prioritet per enhet. Du kan altså ikke prioritere basert på port, noe som kan være nyttig om du vil prioritere spesielle tjenester eller programmer foran andre.

DIR-880L har støtte for bruk av to ulike apper. MyDlink gir tilgang til enkelte grunnleggende ruter-innstillinger, mens SharePort Mobile gir tilgang til mediefilene som er lagret på en ekstern disk.

Underlig feil

DIR-880L byr på fildeling inkludert medieserver og FTP, men vi fikk ikke USB 3.0-disken vår til å fungere med USB 3.0-porten. Dermed måtte vi ty til USB 2.0, og den leverte svake overføringshastigheter selv sammenlignet med de andre ruterne som kun har USB 2.0-port.

Ytelsesmessig leverer DIR-880L godt, og i vår sammenligning av rekkevidde lander den omtrent midt på treet. Den fylte altså testhuset vårt med Wi-Fi i alle rom uten særlige problemer, og vi opplevde også god stabilitet i våre tester med kombinasjoner av ulike datatyper.

D-Link DIR-880L er jevnt over et godt produkt, men det litt uoversiktlige grensesnittet, den svake USB-hastigheten og den gjennomsnittlige dekningen gjør at den ikke når helt opp her.

KONTRAST: De enorme antennene synes godt når resten av DIR-880L er såpass diskret.
KONTRAST: De enorme antennene synes godt når resten av DIR-880L er såpass diskret. Foto: Truls Steinung

Denne saken ble første gang publisert 22/01 2016, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også