INNSTILLINGER: Bak skallet finnes det noen innstillingsmuligheter for Internet Explorer. © Skjermbilde

Kort sagt:

+ Internet Explorer er innebygd i Windows

+ God sikkerhet


- Relativt lite utvalg av utvidelser

- Ikke spesielt mange funksjoner

- Dårlig støtte av webstandarder

- Bruker mye minne, hvis du åpner mange faner samtidig

- Ikke rask

Klassikeren Internet Explorer er innebygd i Windows. Denne nettleseren har tidligere fått mye kritikk, blant annet for dårlig sikkerhet, og mangel på støtte av webstandarder. Videre har Internet Explorer historisk sett hengt litt etter andre nettlesere når det gjelder funksjoner og innovasjon. Hvordan står det til med Internet Explorer i dag?

Mange brukere

Internet Explorer er nummer to, etter Chrome, på en liste over mest populære nettlesere i januar 2015, ifølge tall fra statcounter.com.

Nettleseren Internet Explorer har gjennomgått store forbedringer i løpet av det siste tiåret. Den har en ganske god fanefunksjon, og en god bokmerkefunksjon.

Internet Explorer er nå blitt vesentlig bedre på sikkerhet. Nettleseren tilbyr sporingsbeskyttelse og InPrivate-visning, det vil si mulighet for surfing uten at nettleseren legger spor etter seg. Videre tilbyr Internet Explorer en såkalt SmartScreen-filter, en funksjon som vil advare deg dersom du besøker et potensielt farlig nettsted. Vi har i tillegg muligheten til å skjerpe sikkerheten ytterligere via Innstillinger -> Alternativer for internett -> Sikkerhet.

Internet Explorer tilbyr muligheten for utvidelser, men utvalget av utvidelser er ikke like stort som Firefox og Google Chrome. Utvidelsene finner vi på iegallery.com.

Ytelsestester

  • Sunspider JavaScript: 100,3 ms
  • V8 Benchmark Suite: 12382
  • Peacekeeper Futuremark: 2328
  • Octane: 14460

Internet Explorer klarer seg ikke bra i testen Peacekeeper Futuremaker. Vi får følgende feilmelding en rekke ganger: «Codec not supported by browser».

Internet Explorer får det beste resultatet av alle nettleserne i Sunspider Javascript-testen, men får et dårlig resultat i alle de andre hastighetstestene.

Du finner detaljene fra testingen vår her.

Konklusjon

Internet Explorer er ikke blant de beste nettleserne. Den eneste grunnen til at du eventuelt kan vurdere å fortsette å bruke den, er hvis du rett og slett er blitt fortrolig med den. Det positive er jo at Internet Explorer er god på sikkerhet.

FUNKSJONER: Trykk på tannhjulet til høyre for å få tilgang til denne menyen i Internet Explorer. © Skjermbilde

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Microsoft
Pris Gratis

Konklusjon

 

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!