Apple MacBook 2,4 GHz

Apples beste til nå

Apple har foretatt en svært vellykket oppgradering av MacBook. Møt maskinen som legger lista høyt for andre bærbare.

PROGRAMPAKKE: iLife-pakken følger med på alle nye Mac-er.

PROGRAMPAKKE: iLife-pakken følger med på alle nye Mac-er. Foto: FOTO: Apple

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Brilliant design

- Noen vil savne firewire

- Kunne hatt en USB-port til

INGENIØRBRAGD: Det ser rett og slett bare lekkert ut.

INGENIØRBRAGD: Det ser rett og slett bare lekkert ut. Foto: FOTO: Apple

I midten av oktober lanserte Apple oppdaterte modeller av MacBook og MacBook Pro. Vi snakkker ikke bare om en liten hastighetsøkning, men helt nye design i aluminium, kalt unibody.

En stor fordel med unibody-chassis er at det er laget med så få deler som mulig. For eksempel er flaten rundt tastaturet en hel plate, med egne hull til strømknapp, museflate og hver tast på tastaturet.

Les også: Vista på Mac

Resultatet er at det ser veldig pent ut, på grunn av få sømmer, samt at det blir veldig robust. Glasset over skjermflaten dekker også området rundt gjør at lokket blir svært stivt. Vi liker dette, siden det gjør MacBook til en av de mer solide forbrukerbærbare vi har sett.

Raskere 3D

Apple har valgt å bytte til Nvidias nye 9400-brikkesett. Intel er svært gode på brikkesett, men henger etter på skjermkortfronten. Her har Nvidia et trumfkort med sitt GeForce 9400M, som sørger for at MacBook for første gang får et brukbart skjermkort.

Les også: Alt-i-ett PC

9400M har mye funksjonalitet i forbindelse med multimedia og er fullt brukbart til spill som Spore og Call of Duty 4. MacBook kommer i to varianter, en med Core 2 Duo P7350 (2,0 GHz) og en med P8600 (2,4 GHz).

Sistnevnte har også større harddisk og bakgrunnsbelyst tastatur. Apple har endelig gått bort fra å ha CD-brenner istedenfor DVD-brenner på den billigste varianten, så du kan trygt gå for den med lavest pris uten å miste basisfunksjonalitet.

Avansert styreflate

Styreflaten har blitt gjort til en eneste stor musetast. Konseptet høres kanskje litt rart ut i starten, men det gir mer rom til utføring av de hendige funksjonene den byr på.

Les også: Test av Apple iPod Hi-Fi

Straks du har lært de enkle håndgrepene kan du zoome, snu, rulle og mye mer ved hjelp av to til fire fingre. Tastaturet ser likt ut som på tidligere MacBooker, men vi synes det er bedre å skrive på siden tastene må trykkes lengre ned og føles derfor mer naturlige ut.

Batteriets kapasitet er redusert fra 55 Wh (watt-timer) på forrige generasjon til 45 Wh. Mindre strømkrevende komponenter gjør tydelig sitt for å kompensere. Apples påstand om «fem timer med trådløs produktivitet» har vist seg å være temmelig nøyaktig og vi kan si oss fornøyde med levetiden.

Les også: Lær isklatring i vinter

Spesifikasjoner

Produsent Apple
Pris 13451

Konklusjon

Vi har blitt veldig glade i denne nye MacBooken. Maskinvaremessig fungerer den mye bedre enn de fleste PC-bærbare vi har vært borti, og vi liker spesielt godt at den gir nesten umiddelbar respons når den skal vekkes fra ventemodus. PC-brukere går virkelig glipp av en del småting her og der, slik som den avanserte museflaten og at laderen har snublesikker magnetisk plugg.

Etter vår mening er dette Apples desidert beste MacBook til nå, og vi forventer å se en del av disse på kaffebaren og i studiesalen fremover.

Fleres tester på Klikk Teknologi.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning