Apple mest sårbar

Apple troner øverst på listen over sikkerhetsbrister. Og Microsoft er ikke nummer to.

SÅRBAR: Apples Mac-maskiner har tradisjonelt gått for å være sikrere enn Windows. En ny analyse antyder at denne myten står for fall.

SÅRBAR: Apples Mac-maskiner har tradisjonelt gått for å være sikrere enn Windows. En ny analyse antyder at denne myten står for fall. Foto: FOTO: Hjemme-pc

Publisert Oppdatert

Apple topper listen over it-selskaper med flest beviste sårbarheter, ifølge IBMs halvårsrapport om sikkerhetstilstanden i programvareindustrien.

Listen viser hvilke selskper i 2007 som hadde den høyeste andelen av sårbarheter som hackere har kunnet utnytte til å spre virus, kidnappe datamaskiner eller andre utføre former for angrep.

Flere web-angrep

Oversikten er interessant ikke bare fordi Apple er mer "sårbar" enn Microsoft, men også fordi den fordi nummer to på listen er Joomla, et gratis programmiljø for web-publisering. To andre programmer basert på åpen kildekode som nå er med på topp ti-listen, er blogg-programmet Wordpress og Drupal, et annet program for innholdsadministrasjon.

IBM har tatt i bruk nye måleverktøy for å få bedre oversikt over sårbarheten i web-basert programvare. Resultatet viser at risikoen for angrep mot web-programmer er økende, skriver IBM i rapporten.

Listen over selskaper med ødeleggende pårogramvarekode som faktisk er utnyttet til angrep, ser litt annerledes ut. Den toppes av Microsoft foran HP og Apple.

1.

Apple

3,2 %

2.

Joomla!

2,7 %

3.

Microsoft

2,5 %

4.

IBM

2,3 %

5.

Sun

1,9 %

6.

Oracle

1,4 %

7.

Cisco

1,4 %

8.

Drupal

1,2 %

9.

Wordpress

1,1 %

10.

Linux

1,0 %

Disse ti leverandørene utgjør til sammen 19 prosent
av totalmengden sårbarheter som er registrert. (Kilde: IBM)

Hele den 85 sider lange tilstandsrapporten fra IBM kan du lese her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning