Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Akkurat passe super

Fin størrelse, en super skjerm og bra ytelse. Det er en oppskrift vi liker godt.

PASSE STOR: Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro har en fin størrelse med en super skjerm.

PASSE STOR: Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro har en fin størrelse med en super skjerm. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Super skjerm

+ Fin størrelse

+ Ytelse

+ Pent design

- Ikke noe spesielt

Du skal holde tunga rett i munnen for å holde styr på Samsungs mange nettbrett. Det finnes Galaxy Tab i ulike størrelser, Galaxy Note i ulike størrelser og nå kommer begge i Pro-utgaver - inkludert et par nye størrelser. Og det er den splitter nye Galaxy Tab Pro 8.4 vi har testet her. Den ble lansert på CES i januar og er på vei til Norge.

Som navnet avslører har nettbrettet en skjerm på 8,4 tommer. Det er en fin størrelse. Selv om den bare er 0,5 tommer større enn iPad mini, så har Galaxy Tab 8.4 Pro faktisk et areal som er 10.5 prosent større. Det ekstra arealet får du i bredden, for i høyden er Galaxy Tab Pro 8.4 noe smalere enn iPad mini.

Føler oss hjemme

Visuelt byr Pro-versjonen av Galaxy Tab på en liten oppgradering i forhold til tidligere versjoner. For Galaxy Tab Pro 8.4 har nemlig fått samme eksklusive bakdeksel som vi kjenner fra kjempemobilen Galaxy Note 3. Vi snakker riktignok om jukseskinn og imitert kontrast søm, men det både ser og kjennes eksklusivt ut.

Både tidligere Galaxy-brukere og for så vidt iPad-brukere vil også kjenne seg igjen i den fysiske hjemknappen. Den liker vi godt og vi mener den bidrar til å øke brukervennligheten i forhold til Android-nettbrett uten fysisk hjemknapp.

Jevnt over synes vi også Galaxy Tab Pro 8.4 har en god byggekvalitet med pen finish.

Nettbrettet har også fått den splitter nye versjon 4.4 av Android, noe som blant annet byr på muligheten for å lage flere brukerkontoer. En konto til hver bruker av nettbrettet.

PEN: Baksiden ser og føles mer eksklusiv ut en den egentlig er, men jukseskinn og pålimt kontrastsøm gir et godt inntrykk.

PEN: Baksiden ser og føles mer eksklusiv ut en den egentlig er, men jukseskinn og pålimt kontrastsøm gir et godt inntrykk. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Super skjerm

Spesifikasjoner: Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro

 • OS: Android 4.4
 • Skjerm: 8,4 tommer
 • Oppløsning: 2560 x 1600 piksler, 359 PPI
 • Prosessor: 2,3 GHz quad core
 • RAM: 2 GB
 • Kamera: 8 MP
 • IR: Ja
 • Bluetooth: Ja,
 • NFC: Ja
 • Batteri: 4800 mAh
 • Trådløst nettverk: 802.11 ac/a/b/g/n
 • Lagringsplass: 16 GB
 • Minnekort; Ja, opp til 64 GB
 • Størrelse: 128,5 x 219 x 7,2 mm
 • Vekt: 331 gram

Hovedattraksjonen på Galaxy Tab Pro 8.4 er uten tvil skjermen. Den har en oppløsning på 2560 x 1600 punkter, noe som gir 359 punkter per tomme (PPI). Til sammenligning har iPad mini med Retina-skjerm 326 ppi.

Den høye oppløsningen gjør at det er en nytelse å lese tekst og nettsider på nettbrettet, for ikke å snakke om film og bilder.

Den høye oppløsningen er kanskje også en av årsakene til at Samsung også har oppgradert kameraet til åtte megapiksler.

Hvorfor Pro?

Det er noen småting som skiller Pro-versjonen fra de øvrige Galaxy-nettbrettene til Samsung. Skjermen har vi nevnt, men i tillegg har denne Pro-versjonen en noe kraftigere prosessor, litt mer internminne, bedre kamera og den har fått IR-sender for å nevne de viktigste forskjellene.

Men Pro står også for produktivitet og med på kjøpet får du en del programvare (apper) som HancomOffice, som er en Office-pakke tidligere Microsoft Word-brukere vil nikke anerkjennende til. Her er det velkjente menyer og kjemisk fritt for den fanebaserte navigasjonen mange sliter med å like i de nyere Office-pakkene.

I tillegg får du med et par andre nyttige apper, som Remote PC og den virtuelle møteappen WebEx fra Cisco.

God ytelse

STØRRE: Galaxy Tab 8.4 Pro har en skjerm som er cirka 10 prosent større enn iPad mini.

STØRRE: Galaxy Tab 8.4 Pro har en skjerm som er cirka 10 prosent større enn iPad mini. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

Galaxy Tab Pro 8.4 glir veldig greit gjennom våre ytelsestester. Den legger seg på nivå med Galaxy Note 10.1 2014, som til nå har vært Samsungs flaggskip i nettbrettmarkedet. Det innebærer at 8.4 tommeren tar greit unna de fleste oppgaver. Vi opplevde aldri at den var treg. Batteriet holdt ut i 7 timer og 10 minutter. Det er godkjent og er på nivå med Google Nexus 7 og Apple iPad mini med Retina.

Konklusjon

iPad mini eller Galaxy Tab Pro 8.4? Det er nok et spørsmål noen vil stille seg. Prismessig er de i samme gate, men Samsung-en har noe flere funksjoner å vise fram, som høyere oppløsning på skjermen, høyere oppløsning på kameraet, IR-sender, blits, NFC-støtte og GPS for å nevne noe.

For mange vil kanskje iPad mini med Retina være et trygt valg, men ser du først på nettbrett på rundt 8 tommer og liker Android, så bør Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 stå på listen. I tillegg bør du kaste et blikk på LG G Pad 8.3.

Les også:

5 super bærbare PC-er kan brukes til gaming

BEDRE KAMERA: Det er sjelden vi bruker kameraet på nettbrettet vårt, men Galaxy Tab 8.4 Pro har fått et ok kamera på 8 mp oppløsning.

BEDRE KAMERA: Det er sjelden vi bruker kameraet på nettbrettet vårt, men Galaxy Tab 8.4 Pro har fått et ok kamera på 8 mp oppløsning. Foto: Hallvard Lunde, HjemmePC

13 supre tips til deg som sliter med Windows 8

Vinn super hybrid-PC fra Acer
Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 3499

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning