Bildet av babyen som kommer til verden midt på fortauet i den tyske forstaden Wilmersdorf skapte først begeisting.

Det tok imidlertid ikke lang tid før det ble bekreftet at fødselen var en bløff, skriver Techcrunch - iscenesatt til ære for en helt spesiell bil: nemlig Google Streetview Car.

Tar bilder over hele verden

Disse bilene kjører rundt og tar panoramabilder av gater over hele verden, til bruk i Google Maps og Google Earth.

Dekningen av Europa begynte i 2008, og gatebilder er foreløpig tilgjengelig fra 18 land, blant annet Norge.

Har møtt motstand

Google har fått kritikk for at de bryter privatlivets fred med bildene sine.

Blant annet skal det finnes bilder av menn som går ut døren til strippeklubber eller plukker opp prostituerte, i tillegg til mer uskyldige situasjoner med lettkledde folk som soler seg uten å vite at de blir fotografert.

SYNDEREN: Google Streetview-bilene kjører verden rundt og tar bilder til nettkart. Spesielt i Tyskland har motstanden vært steil mot det mange opplever som overtramp mot privatlivets fred.

MERKELIG: En naken mann. En bil. En død, eller kanskje sovende, hund. Også dette bildet ble tatt i Tyskland og fjernet av Google etter kort tid.

Naken mann

I Tyskland har motstanden mot Google Street View vært spesiell stor, og godt over 200 000 husstander har valgt å benytte seg av muligheten til å "blurre" ut bildene - det vil si viske husene sine ut i uklarhet.

Om fødestuntet er en slags protest mot Google Streetview vites ikke. Men i Tyskland er det ikke første gang noen har tullet med Google.

Et annet mystisk bilde av en naken mann som kommer ut av bagasjerommet på en bil, gikk også sin seiersgang for noen måneder siden. Bildet ble raskt fjernet, og forble et mysterium.

Les også:

8 bærbare for deg som er student

Dette er den billigste mobilen med stor skjerm

Denne PC-en passer perfekt på kjøkkenet

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!