Spesifikasjoner BlackBerry 8820

  • Operativsystem: BlackBerry OS
  • WiFi: Ja
  • HSDPA: Nei
  • 3G: Nei
  • EDGE: Ja
  • Radio: Nei

Kort sagt:

+ WiFi

+ GPS

+ Bra løsning med musekule


- Dyr

- Dårlig tastatur

- Dårlig batteritid

- Magler 3G og turbo-3G

- Klønete Æ, Ø og Å

Dette er et stort skritt opp fra lillebror 8300. Her har vi fått WiFi og GPS, noe som får telefonen til å gi det lille ekstra vi ser etter i denne prisklassen.

8000 kroner er fortsatt stivt når man verken får 3G eller HSDPA, men igjen vurderer vi BlackBerry som en pakke og ikke bare en mobil.

8820 har mistet kameraet, noe vi faktisk ikke setter som noe stort minus. Av erfaring blir mobilkameraer på 2 Megapixel lite brukt, og i hvert fall til denne målgruppen.

Tastaturet har blitt litt mindre pølsefingervennlig siden lillebror, men vi vil fortsatt si at det er et bra tastatur.

GPS-en fungerer bra. Satellitter blir funnet fort og vi opplevde at den til og med fant satellitter innendørs, noe ikke de to andre GPS-telefonene gjorde på samme sted til samme tid. Selve GPS-programmet er levert av BlackBerry selv, og er vel ikke like bra som for eksempel TomTom som leverer til HTC TyTN II.

8820 er selvfølgelig også, som lillebror, helt genial på e-post. Man kan få den ferdig oppsatt fra Trigcom, slik at det bare er tut og kjør.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent www.trigcom.no
Pris 8290

Konklusjon

BlackBerry 8820 er nok mer tilrettelagt det europeiske markedet enn lillebror. Vi er blitt kresne på teknologi og tjenester som ligger tiår foran den amerikanske standard. Som en bedriftstelefon-løsning eller som en «alt-i-ett-for-dummies-sak» fungerer denne telefonen bra. Men ser du bare etter en ny mobil, er nok konklusjonen at denne blir litt dyr og du knytter deg til et relativt dyrt abonnement.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!