Spesifikasjoner Samsung

  • Oppløsning: 1920x1080
  • HD: 1080p
  • Kontrast: 10 000:1 (dynamisk)
  • Lysstyrke: 550cd/m2
  • Tilkoblinger: 3xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Kort sagt:

+ Meget godt og skarpt bilde

+ Gode farger


- Ikke noe spesielt

Denne er et par tommer mindre enn de andre, men den har et par fortrinn som veier opp for dette.

Designmessig er det lite å utsette på denne TV-en. Her er det rene, myke linjer i sort pianolakk som gjelder. Liker du dette, er det få som slår denne rent utseendemessig. Vi må også nevne at den har en meget god fjernkontroll.

Tre HDMI-tilkoblinger

Samsungen skiller seg ut ved at den har tre HDMI-tilkoblinger, og det kan du faktisk fort få bruk for. Har du en litt avansert dekoder, en DVD-spiller og en spillkonsoll som benytter HDMI, er det svært kjekt med tre slike tilkoblinger.

Dette er meget positivt, og vi har allerede glemt at den er to tommer mindre. Dette er også HDMI i versjon 1.3, som gir bedre fargegjengivelse i tillegg til en del annet. I tillegg har den selvfølgelig to stk. SCART, komponent, kompositt og S-video, samt en D-sub for PC.

Knivskarpt bilde

Denne TV-en gir et meget godt bilde. Det er knivskarpt, og vi finner ingenting å trekke for uansett hva vi bruker som kildemateriale. Fargegjengivelsen er meget god, og alle fargene fremstår som klare og dype, uten noen form for overlapping. I tillegg er svartnivået i en helt annen liga i forhold til de andre testmodellene; her fremstår sort som SORT, uten antydning til gråstikk selv på store flater. Denne TV-en har testens beste bilde med god margin.

Vi nevner også at den har et eget spillmodus, og at den ikke er belastet med noen av de forstyrrelsene som enkelte andre modeller i testen slet litt med.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent www.samsung.no
Pris 10900

Konklusjon

Selv om den er to tommer mindre og koster nesten elleve tusen kroner, foretrekker vi denne ettersom kvalitetsforskjellen er såpass påtakelig som den er. Klar seier.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!