Acers edelsten

Test: Acer Aspire 5920G

Acer Aspire 5920G er et underholdningskraftverk. Den er testens kraftigste, men dessverre bråker den mest.

Foto: unknown
Sist oppdatert

Spesifikasjoner Acer

  • OS: Vista Home Premium
  • Prosessor: Intel Core 2 Duo T5550 1,83 GHz
  • Skjermkort: Nvidia GeForce 8600M GS
  • Skjerm: 15,4" med blank overflate som kjører WXGA 1280x800
  • Minne: 2 GB minne, som deles med grafikkbrikken
  • Harddisk: 250 GB
  • HDMI: Ja
  • Vekt: 3,21 KG

Acer Aspire 5920G er en kraftkar, satt opp med tanke på å være et senter for underholdning. Alt dette til en pris få kan matche.

Acer har vært kjent for å gi mye ytelse for pengene, men designen har ofte hindret at smilet har gått fra øre til øre. Det håper Acer å endre med sin nye Gemstone-design. Oversatt til norsk blir Gemstone edelsten, og sliper man bort markedsføringen om alt det designen skal symbolisere, så kommer man ned til noe som er ganske vakkert. Så lenge lokket er lukket.

Lokket er stilig, tilnærmet svart og dypglanset, med Acers logo i sølv midt på. Åpner man lokket, blottlegges et ikke like stilig interiør. Her har Acer brukt matt, lys plast, som fargemessig ligger mellom grått og beige. Og de har slengt på et stort blått lys og en diger blå "L".

Du har hurtigknapper for trådløst nettverk, blåtann, Internett og e-post på venstresiden. På høyresiden finner man hurtigknapper for medieavspilling. Knappene til venstre er trykknapper, mens knappene til høyre bruker berøringsprinsippet. Det er litt irriterende, for de er plassert slik at de er lette å aktivere. Og den nederste knappen på venstre side er kun til pynt. Det kunne vært greit med en konfigurerbar hurtigknapp isteden. Kabinettet er solid på oversiden, men enkelte steder på undersiden er det myke partier.

Under panseret finner vi en Intel Core 2 Duo på 1,83 GHz. Skjermkortet er et Nvidia GeForce 8600M GS. Disse spesifikasjonene sender Aceren rett i tet i våre ytelsestester. Det er ingen tvil om at Acer ser på denne som en rimelig skrivebordserstatter og et underholdningskraftverk. Den klarer også å dra moderne spill, som Crysis, på lav kvalitet.

Man skulle kanskje tro at batteritiden ikke var særlig bra med et såpass kraftig oppsett. Den gang ei. Her blir det topplassering med 3 timer og 38 minutter i vår normalbrukstest. I filmvisningstesten kommer den ut med 1 time og 55 minutter. Også det en klar førsteplass.

Men dessverre støyer den en del, også under normal bruk. Vi opplevde at viften varierte veldig i hastighet mens vi ikke gjorde annet enn å være på nettet. Den blir også ganske varm på undersiden.

Lydkvaliteten på de innebygde høyttalerne er utmerket til å sitte på en bærbar. De er ikke like gode som HPs, men takket være en basshøyttaler på undersiden, leverer de dypere frekvenser.

Acer har plassert de fleste tilkoblingene på venstresiden og laderkontakten bak. Det liker vi. I tillegg har den en HDMI-kontakt, som gjør det enkelt å koble den i flatskjermen. Derimot liker vi ikke at de har presset en USB-port helt inntil DVD-brenneren; da blir det umulig å løse ut brenneren mens man har en minnepinne av normal størrelse koblet til.

Denne saken ble første gang publisert 16/05 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også