Thomas vs Thomas i Omaha-finalen

Omaha-trofeet gikk til Stavanger-gutten Thomas Middelthon.

POKALEN TIL VEST: NM-arrangør Frode Fagerli gratulerer den nybakte Omaha-norgesmesteren
Sist oppdatert

NM består av en lang rekke øvelser, og i natt ble mesteren i Omaha kåret. Omaha ligner veldig på Texas Holdem, men med den forskjell at hver spiller får fire kort på hånda, istedet for to. Dermed er det langt større muligheter for å treffe ting i floppen.

På finalebordet var en stund Thomas Olavsrud fra Askim den dominerende spilleren, men navnebror Thomas Middelthon bygde seg opp:

- Jeg var nesten "død" på den første dagen, hadde bare 4 BigBlinds igjen. Men i poker er alt mulig, og jeg gjorde et pent comeback.

Comebacket ledet helt frem til finaleduell med nevnte Olavsrud, og den gikk Stavanger-gutten seirende ut av. Middelthon kunne dermed cashe ut £16.000 (160.000 kroner), mens Olavsrud fikk £9000 for 2.plassen.

Øyvind Larsen HeadsUp-mester

Også en annen øvelse ble avviklet natt til torsdag: NM i HeadsUp. Spillerne møtes i dueller etter cupsystem, og her fant vi velkjente Rolf Woods og Trond Eidsvig i hver sin semifinale. Begge tapte imidlertid, og deres overmenn møttes i finalen. Denne vant Øyvind Larsen mot Morten Klein, da Morten gikk all-in og løp rett inn i Øyvinds essepar.

Larsen cashet ut pene 340.000,- for bryderiet, mens Morten fikk 220.000 som et helt ålreit plaster på såret.

Kl 14 idag starter Dag 1A i hovedøvelsen, Texas Holdem NoLimit.

BARE BRONSE: Det gikk nesten hele veien for Rolf Woods i HeadsUp-turneringen, men det ble delt bronse til slutt.

Denne saken ble første gang publisert 02/04 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.