Svinegode saker

Svinefilet er lett og lekkert, og innbyr til eksperimentering med spennende smaker.

Hva med å prøve oppskriften favorittpasta? Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Hva med å prøve oppskriften favorittpasta? Foto: Opplysningskontoret for kjøtt
Sist oppdatert

Svinefilet passer også til det meste, det er både magert og rimelig, og enkelt å tilberede.

Søtt og godt
Svinefilet passer utmerket i wok og i andre retter med asiatisk vri. Honning, søte frukter, sennep, sesamfrø, oregano, salvie, sesam, chili, soyasaus er smaker som harmonerer med svinekjøtt.

Svinefilet kan tilberedes på mange forskjellige måter, og det skal mye til for å mislykkes. Har du mange på besøk, kan det lønne seg å steke hele fileten på en gang.

Slik gjør du
La svinefileten ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Brun fileten raskt i pannen, før du setter den i ovnen. Hvis du bruker et steketermometer er det enklere å sikre at kjøttet blir passe stekt. Steketiden avhenger nemlig av steketemperatur og filetens tykkelse. Den bør ha mellom 70 og 76 grader, det kommer an på hvor gjennomstekt du vil ha den. Men la den ikke steke for lenge, da blir det for tørt. La fileten hvile i 15-20 minutter før den skjæres opp, slik at du får et saftig resultat.

Asiatisk svinemørbrad med dijonsennep
Helgrillet svinefilet med epler
Satéspyd med peanøttsaus
Skinkegryte fra Bretagne
Svinefilet med ingefær og honning
Fersk suppe med svinekjøtt
Favorittpasta

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2007, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også