Seks tips for vin til vilt

Foto: Peter Nagy

Foto: Peter Nagy Foto: Peter Nagy

Publisert Oppdatert

1. Når du velger vin til mat må du ta hensyn til det totale smaksbildet i retten. En kraftig fløtesaus til ryper, kokt på innmat og skrog trenger en vin med mer kompleksitet og struktur enn om du serverer en rødvinssaus til.

2. Vinen skal harmonere med maten, ikke dominere den.

3. Viltkjøttet i seg selv er magert, enten det dreier seg om elg, reinsdyr eller ryper. Derfor trenger vi ikke en vin med for mye tanniner.

4. Velg gjerne vin med noe fruktsødme, mye viltkjøtt er søtlig i smaken.

5. Kraftige retter tåler kraftigere viner.

6. Velg tilbehør med omhu og bruk lite av gangen. Med for mye tyttebær og rosenkål kan det lett skjære seg i forhold til vinen.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag