Foto: Peter Nagy © Peter Nagy Peter Nagy

Agnello alle erbe aromatiche:

(4 porsjoner)

1 kg lammekotelettkam
1 bunt urter (f.eks. rosmarin, salvie, timian, mejram)
1/2 dl brødkrumme
5 fedd hvitløk
2 ss hvitvin
2 ss ekstra virgin olivenolje
salt, pepper

Finhakk urter og bland med brødkrumme og olivenolje. Salte og pepre kotelettkammen og fordel brødkrummeblandingen på den. Legg kammen i en ildfast form sammen med hvitvin og hvitløk og stek i ovn på 180 grader i 15-20 minutter. Server med råstekte poteter og salat.

Vinfølge: Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2004 kr 159,90. Den lokale maten vil alltid matche den lokale vinen og for Chianti sin del er det intet unntak. Denne vinen er klassifisert Riserva ettersom den har ligget 20 måneder på eikefat. Fatene er gamle og store slik at vinen får en moden tanninstruktur og sist, men ikke minst, den beholder sin fruktighet.

Vinen fremstår som en klassisk chianti laget på druen Sangiovese og gir et duftpreg av kirsebær, urter, nøtter, bark og fat. Munnfølelsen gir et inntrykk av flott syre og en balansert fruktighet, noe som går godt til lammekjøttet. En behagelig tørrhet i avslutningen forsterker også aromaen av urtene i retten.

2004 årgangen er tilnærmet perfekt årgang for Toscana og det reflekteres i vinen.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!