1. Når du velger vin til mat må du ta hensyn til det totale smaksbildet i retten. En kraftig fløtesaus til ryper, kokt på innmat og skrog trenger en vin med mer kompleksitet og struktur enn om du serverer en rødvinssaus til.

2. Vinen skal harmonere med maten, ikke dominere den.

3. Viltkjøttet i seg selv er magert, enten det dreier seg om elg, reinsdyr eller ryper. Derfor trenger vi ikke en vin med for mye tanniner.

4. Velg gjerne vin med noe fruktsødme, mye viltkjøtt er søtlig i smaken.

5. Kraftige retter tåler kraftigere viner.

6. Velg tilbehør med omhu og bruk lite av gangen. Med for mye tyttebær og rosenkål kan det lett skjære seg i forhold til vinen.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!