Endelig er våren her. Trekk fra gardinene, la lyset slippe til i alle kjøkkenkroker, og server en gryterett som matsjer årstiden.

Selv om gryteretter er typisk høst- og vintermat, kan du gjøre retten vårlig med noen få justeringer.

Tilsett typiske vårgrønnsaker som vårløk, fennikel, sukkererter, gulrøtter og asparges. Ikke la de koke for lenge - de skal bevare litt av sprøheten.

La gjerne hovedingrediensen være fisk, skalldyr, kylling, kalkun eller svin. Det legger seg ikke så tungt i magen, og du føler deg lett til sinns etterpå.

Skinkegryte fra Bretagne
Solgul fiskegryte
Vegetargryte med couscous
Vårlig fiskegryte
Italiensk klippfiskgryte
Sjømatgryte
Gryterett fra Guyana
Sukkerertcurry med hvite bønner og kylling

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!