Konfekt og roser må til på valentinsdagen den 14. februar. Men hvorfor ikke trå til for fullt, og overraske med en helaften? For riktig å vise hvor glad du er i din utkårede.

Legg all din sjel i å forberede og servere en treretters meny med drikke til. Måltidet skal være sanselig, både når det gjelder smak, konsistens og utseende. Og når det gjelder det visuelle, er mat og drikke i rosa og røde toner tingen på denne kjærlighetsdagen.

Art of Taste geleider deg gjennom forslag til mat og drikke. Resten må du nok ordne selv. Men vi kan omtrent garantere blussende kinn og bankende hjerter&

Forslag til forrett
Alternativ 1:
Rødbetsuppe med chilipasta og lime

Alternativ 2:
Reker med appelsin og basilikum

Forslag til hovedrett
Alternativ 1:
Persillebakt laks

Alternativ 2:
Indrefilet innbakt i skinke

Forslag til dessert
Alternativ 1:
Sorbet av frosne bær

Alternativ 2:
Mørk sjokolademousse med mascarponekrem

Forslag til drikke
Rosa champagne er både luksuriøst og sexy. Her er en god en som du kan servere som aperitiff.
Deutz Rosé Brut

Hvis du synes den blir i dyreste laget, kan du velge en rosa musserende, som denne fra Østerrike:
Langmann Schilchersekt Brut

Rødbetsuppen er vanskelig å velge vin til. Vi foreslår rett og slett vann. Dersom du derimot velger reker til forrett, kan du fortsette med rosa champagne. Det samme til laksen. Til kjærestebiffen trenger du en god og fyldig rødvin.

Som denne fra Syd-Afrika:
Allesverloren Tinta Barocca

Sorbet er vanskelig å kombinere med vin, mens til sjokolademoussen er følgende vin utmerket:
Casotto del Merlo Recioto della Valpolicella Classico

Drikketipsene er utarbeidet av Art of Tastes vinekspert Arnie Stalheim

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!