Nordmennene sliter i WSOPE

Øistein Stai og Stephan Kjærstad har hittil forsvart Norges ære i WSOPE med sine pengeplasseringer i turnering 1 og 3.

Stephan Kjerstad har hittil beste norske plassering med sin 17. plass i Pot Limit Omaha.
Sist oppdatert

£ 1 500 No Limit Hold'em Daniel Negreanu fikk en pangstart i WSOPE da han gikk opp i ledelse etter Dag 1A av arrangementets første bracelett-event. På Dag 1B ble han forbigått av Adam Junglen. Junglen ble til slutt nummer 6 i turneringen, og Irish Open-mester Neil Channing ble nummer 4, mens tittelkampen skulle stå mellom Fuad Serhan, Yegveniy Timoshenko og Jesper Hougaard. Ingen nordmenn kom til finalebordet. Øistein Stai ble beste nordmann med sin 41. plass av de 410 deltagerne. For prestasjonen mottok han £ 3 075, eller i overkant av 30 000 kr. Danske Jesper Hougaard vant til slutt turneringen og mottok £ 144 218 (1 450 000 kr) for seieren.

Stjernespekket finalebord i H.O.R.S.E. Et finalebord med Howard Lederer, Phil Ivey og Jeffrey Lisandro er ingen ting å kimse av. Med selv disse store navnene kunne ikke hamle opp med Sherkhan Farnood. Farnood gjorde kort prosess av Phil Hellmuth på siste hånd på nest siste spilledag da han synet Hellmuths allin med par i 3. Hellmuth viste AK og traff også i flopp, men Farnood traff treeren også og dermed var Hellmuth ute. På finalebordet fortsatte Farnood sitt gode spill, og vant til slutt turneringen og premien på £ 76 999 (770 000 kr). Beste nordmann kom ikke i pengene blant de 110 startende spillerne.

Kjærstad ordner premie i Pot Limit Omaha Det har ulmet lenge rundt Stephan Kjærstad, og mange mener han er klar for en stor internasjonal seier nå. En pengeplassering i EPT Monte Carlo Grand Final har han å vise til fra mars i år, og i WSOPE skulle det bli en til. 17. plassen i det 165-manns store feltet i £ 5 000 Pot Limit Omaha gjorde ham til beste nordmann i turneringen. Det ga ham også £ 14 438 (150 000 kr) i premie og nye poeng på Norges Pokerrangering. Det kommer godt med i kampen om sete i NPR Invitational i januar.

Annette favoritt WSOPE arrangeres av Betfair og spilles i London for andre år på rad. Dette er det eneste arrangementet utenfor Las Vegas som gir bort WSOP-braceletts. I fjor vant norske Annette Obrestad hovedturneringen og ble yngste spiller med bracelett noensinne. Hun var da 19 år. I år er hun 20 og er blant favorittene. I fjor ble det faktisk tre europeiske vinnere i WSOPE sine tre øvelser. Thomas "Buzzer" Bihl vant HORSE etter heads-up mot amerikanske Jennifer Harman. Italieneren Dario "Ryu" Alioto tok hjem Pot Limit Omaha konkurransen. I år hevdet amerikanerne det var deres tur, men hittil har vi sett en danske og en afghanistaner vinne braceletts.

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.