Skagen Brygghus=

SKAGEN BRYGHUS: ET besøk verdt! © Thor Olav Moen

Skagen Brygghus=

18 ULIKE: Skagen Bryghus lager i alt 18 ulike øl. © Thor Olav Moen

Skagen Brygghus=

GODT: Det er ikke bare gutta som hygger seg med et variert utvalg øl. © Thor Olav Moen

Bryggerhuset var tidligere elverk, nå huser det både bryggeri og servering av øl og mat som passer til øl.

Omvisning, mat eller bare øl?

Stedet er så absolutt et besøk verdt; ta en omvisning i bryggeriet. Her får man se bryggeriet, tapperiet, tørrlageret og ølkjelleren, og avsluttningen er, naturlig nok, en smak av fem ulike øl fra brygghhuset.

En hel eller en halv liter?

Er man mer opptatt av å drikke øl i hyggelig atmosfære enn å se detaljene om hvordan det lages, så sats på et måltid og prøv et sortiment av øl ved siden av. Du kan velge mellom "små ølkasser" i tre med 5X 0,1 liter, eller 5X0,2 - og får da smakt deg fra lyst hveteøl, via pilsner og bayersk øl til de helt mørke porter og stout.

Sympatsik nok har baren i tillegg til mer enn nok øl på fat et godt utvalg av single malt Islay-whisky for dem som har tenkt å bli en stund.

Historien om en bryggerimester

Historien om Skagen Bryghus er historien om en ølglad skagbo (ja det heter det), bryggerimester René Diget Søgaard Sørensen.

René, har brygget øl i 7 år, først i garasjen hjemme, men ganske snart ville han mer, og etablerte Skagen Bryghus, med et Kaspar Schultz mikrobryggeri. Baren er formet som et gammelt treskip. Den store takhøyden og innsynet til bryggeriet gjør stedet stemningsfullt.

18 øl i sortimentet

På Skagen Bryghus har i alt 18 ulike øl i sitt sortiment; med fire - fem faste som ryggrad. I tillegg brygges øl til ulike sesonger og bruksområder, etter - nettopp sesong. Dette er ikke det rimeligste ølet man får kjøpt i Skagen, men kanskje et av de beste.

Hjemmesiden til Skagen Bryghus

Skagen Brygghus=

UTVALG: LItt å velge mellom, store og små flasker, og på brygghuset selvsagt på fat. © Thor Olav Moen

Skagen Brygghus=

PÅ FLASKE OG FAT: ØL fra Skagen Bryghus selges mange steder i Skagen, og ellers i Danmark. © Thor Olav Moen

Skagen Brygghus=

MØRK OG LYST: Mørkt øl til far, lyst til mor... © Thor Olav Moen

Ølene på Skagen Bryghus

Det brygges faste spesialøl: Drachmann - en gyllen og frisk pilsner, Skawskum - en mørk og fyldig bayersk øl, Gl. Skagen - en bitter, amerikansk inspirert India Pale Ale med smak av sitrus og mango, samt Sortbøder - en sort og kremet stout med engelsk humle og smak av røyk, lakris og kaffe. Med andre ord, noe for en hver smak og en hver anledning.

Arrangerer egen oktoberfestival

Ut over det produserer bryggeriet sesongbrygg og månedens brygg. Oktoberøl til den årlige Okterberfestivalen som avholdes her, juleøl og påskebrygg, hører med. Det presiseres at det utelukkende brukes friske kvalitetsråvarer i produksjonen. I likhet med bryggerianlegget, kommer mye av råvarene fra Danmarks naboland Tyskland. Tyskerne kan i likhet danskene sit øl, så denne import/eksportordningen er slett ikke så dum. LIkevel brygges ølet i Skagen Bryghus først og fremst etter bryggerimesterens smak og behag, danske tradisjoner, og med et åpent blikk for de beste øltypene over hele verden.

Les mer: Paradis for ølhunder

Les mer: Skummende ølfest

Les mer: Lær å tappe Guinness

=

MINI-ØLKASSE: Et sortiment på fem ulike øl laget på Skagen Bryghus gir et godt innblikk i variasjonen og kvaliteten på produktene. © Thor Olav Moen

=

GAVEPAKKE: Et besøk på Skagen Bryghus er nesten en gavepakke for øløhunder - og hvorfor ikke kjøpe med seg en gavepakke hjem, for eksempel til seg selv? © Thor Olav Moen

Ditt valg

Den bryggede ølen selges i i mange butikker i Skagen, og i utvalgte butikker rundt i Danmark. På brygghuset kan du kjøpe gavekasser, eller 2-liters flasker med patentpropp. Selvsagt kan øl nytes rett fra fatet i ølstuen, med eller uten mat. Maten som servers må sies å være enkel, men tilpasset øl. Pølser, spareribs, burgere etc, fra grillen, med enkelt, men godt, tilbehør.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!