POPULÆRT: Bryggeriet Apollo er et populært drikke- og spisested i København – både for københavnere og turister.=

POPULÆRT: Bryggeriet Apollo er et populært drikke- og spisested i København – både for københavnere og turister. © Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Bare et steinkast unna Rådhusplassen, i Vesterbrogade 3 midt i sentrum av København, ligger puben og spisestedet Bryggeriet Apollo. Du kjenner lukten av nybrygget øl langt ut på gaten og kan nesten la nesen lede deg til inngangsdøren.

Innenfor de store glassvinduene som gir utsikt til den travle Københavngaten, finner du et stort og åpent lokale med trivelige tremøbler og hyggelig betjening. Du kan selv velge om du vil sitte for deg selv inne i lokalet, eller ved vinduene hvor du kan se det yrende menneskelivet på utsiden.

Valgets kvaler

Mottoet til Bryggeriet Apollo, som for øvrig åpnet i 1990, er: "Riktig øl skal drikkes ferskbrygget". Det er kanskje derfor de lager ølet selv - midt inne i lokalet. Når Klikk besøker stedet står bryggeren Terno Jæger og rører i den store kjelen med brygg. Brygganlegget som brukes til å brygge øl ble kjøpt i det gamle Østtyskland i 1989.

Søk etter billig fly til København her

SMAKSPRØVE: Man kan velge og vrake i øltyper – på Bryggeriet finner du alt fra engelsk dark ale til stout, bock og selvsagt også vanlig pils.=

SMAKSPRØVE: Man kan velge og vrake i øltyper – på Bryggeriet finner du alt fra engelsk dark ale til stout, bock og selvsagt også vanlig pils. © Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

BRYGGEREN: Bryggeren Terno Jæger ved siden av den store kjelen med brygg som står plassert midt i lokalet.=

BRYGGEREN: Bryggeren Terno Jæger ved siden av den store kjelen med brygg som står plassert midt i lokalet. © Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Brygger eget øl

Anbefalingen fra servitøren er månedens øl; engelsk dark ale.

- Det er en mørk øltype, på linje med Guinness. Vårt engelske dark ale er en sort og veldig fyldig øltype og har en snert av stjerneanis, forklarer Wueggertz. Han legger til at dersom du synes ølet smaker godt kan du kjøpe en to-liters kanne og ta med hjem.

Med tanke på at jeg skal helle i meg en hel liter av brygget, lander jeg (kanskje litt kjedelig) på en vanlig pils.

Les også:

Bli med til paradis for ølhunder

Øl-spa i Tsjekkia

Tar skoen i pant

En morsom rutine på Bryggeriet Apollo er at man kan få servert ølet i store, høye litersglass. Glassene er høye og tynne, men store i bunnen og på toppen. På grunn av den pussige formen, kan ikke glasset stå av seg selv, men må holdes oppe av et stativ. Dette gjør øldrikkingen til en særdeles artig opplevelse.

Søk etter billig fly til København her

EN STØVEL: En støvel og en kurvsko? Den ene skoen din blir lagt i en kurv som heises høyt oppunder taket.=

EN STØVEL: En støvel og en kurvsko? Den ene skoen din blir lagt i en kurv som heises høyt oppunder taket. © Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

SKOKURVEN: Stefan Wueggertz med kurven der han legger skoene til alle som drikker øl av de høye litersglassene.=

SKOKURVEN: Stefan Wueggertz med kurven der han legger skoene til alle som drikker øl av de høye litersglassene. © Foto: Yvonne RIngnes Nilsen

STILIG: Ølglassene på Bryggeriet er stilige, dog en smule vanskelig å drikke av. Men det er hele sjarmen.=

STILIG: Ølglassene på Bryggeriet er stilige, dog en smule vanskelig å drikke av. Men det er hele sjarmen. © Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

- På grunn av tyveri av de spesielle glassene, må vi ta den ene skoen din i pant til du har drukket opp, sier den blide servitøren og forsikrer meg om at jeg får skoen tilbake så fort han har hentet glasset igjen. Til gjengjeld for den pantede skoen, får jeg utdelt en stor tøffel. Min riktige sko blir for sikkerhets skyld heiset opp i en kurv høyt oppunder taket.

Gode ølschnaps

Bryggeriet Apollo er et trivelig sted som er populært både for dansker og for turister. Den sentrale beliggenheten, like ved Rådhusplassen og et steinkast unna hovedinngangen til Tivoli, fører til at mange er innom for å ta en øl eller en matbit.

Puben kan friste med blant annet den danske spesialiteten kryddersild, bratwürste, spareribs, pepperbøf samt mange andre deilige retter som vi kjenner fra det danske kjøkken.

Før jeg går, kommer servitøren med en liten avskjedsschnaps til meg, og forteller at de selv brygger fem ulike ølschnapser.

- Det er vårt eget hjemmebrent som er lagret på eikefat, smiler Wueggertz, før han tar det tomme ølglasset med seg og kommer tilbake med skoen som jeg tidligere leverte inn som depositum.

Les også:

Byene med billigst øl

Bli en ølhund i Dublin

Tilbake til Klikk Reise

Vi gjør oppmerksomme på at reisen ble betalt av VisitDenmark. Det var ingen bindinger knyttet til dette.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!