Sommerens turfristelser

Ikke legg ambisjonsnivået for høyt når turmenyen planlegges. Det er først når man står med ett gassbluss og mange munner som skal mettes og regnet pøser ned at man forstår hvor mange hendige redskaper man tar som en selvfølge hjemme på kjøkkenet!

DET ENKLESTE er ofte det beste. Som bålstekt laks etter en vellykket fiskeøkt ved én av våre lakseelver. (Foto: Dag Kjelsaas)
DET ENKLESTE er ofte det beste. Som bålstekt laks etter en vellykket fiskeøkt ved én av våre lakseelver. (Foto: Dag Kjelsaas)
Sist oppdatert
SVARTKJELEN går aldri av moten, og for mange er den et "must" på tur. (Foto: Dag Kjelsaas)
SVARTKJELEN går aldri av moten, og for mange er den et "must" på tur. (Foto: Dag Kjelsaas)

Når man planlegger en dagstur eller én eller to overnattinger ute i det fri, er det derfor vel anvendt tid å gjøre noen forberedelser hjemme, mens man har alle kjøkkenfasilitetene tilgjengelig. Å bære ingrediensene til turmåltidet i originalemballasjen er f.eks. både tungt og plasskrevende. Ta vare på små, hendige glass med lokk, ditto plastbegre og andre ting som kan brukes til å romme nødvendigheter som små mengder salt, pepper, sukker, smør etc.

Velg ingredienser som holder seg noenlunde friske selv om det er varmt, som f.eks. majones eller ost på tube. Løk, krydderurter, hvitløk etc. er kjempegodt som smakstilsetning, og kan finhakkes hjemme og legges over i egnede plastbokser. Tretallerkener er langt hyggeligere å spise av enn papp eller plast, og mer holdbare. Hvis alle har sin tallerken og ditto bestikk, tynger det ikke så mye i sekken. Det finnes enkle og lette kokeapparater, samt kjelesett som ikke veier stort. En sleiv til å røre med og en stekespade (i plast) er et must. Glem ikke salt, pepper, smør og evt litt sukker. Vil du være garantert å slippe smørklin i sekken, er palmeolje i flak et godt alternativ til steking.

Denne saken ble første gang publisert 29/06 2007, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også