Hvis fiskelykken svikter...

Turens høydepunkt er gjerne blodfersk, selvfanget fisk som freser i panna. Men det er bare å innse: Det er ikke alltid fiskelykken står oss bi. Med et par bokser tunfisk i sekken blir det mat allikevel.

GOURMETMAT I DET FRI: En avokado, litt tunfisk og en klatt majones – noe mer skal ikke til for å servere noen delikate munnfuller. (Foto: Jan Pedersen)
GOURMETMAT I DET FRI: En avokado, litt tunfisk og en klatt majones – noe mer skal ikke til for å servere noen delikate munnfuller. (Foto: Jan Pedersen)
Sist oppdatert

Tar du med et pitabrød, litt agurk, et par avokadoer og sist, men ikke minst - en tube majones, har du straks ingredienser til et gourmetmåltid i det fri.

Pitabrødet blir deilig og sprøtt hvis du lar det få et kort opphold i stekepanna - den du hadde tenkt å bruke til fisken du ikke fikk? Fyll det med tunfisk og majones og litt salat eller agurk, og du har et deilig fiskemåltid.

En annen variant du kan imponere med, er fylt avokado: Du deler ganske enkelt en avokado i to, fjerner steinen og fyller hulrommet med en god klatt tunfisk. Sprøyt over majones. Hvis du vil ha bryderiet med å blande tunfisken og majonesen, og kanskje sette prikken over i-en med litt hvitløk, gjør det ikke smaken dårligere.

Denne saken ble første gang publisert 29/06 2007, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også