Det ultimate turmåltidet

Det ultimate turmåltidet er etter min mening fersk, sprøstekt ørret. Ved hjelp av enkle forberedelser kan du virkelig få til et festmåltid ute i det fri.

ØRRETMIDDAGEN kan tilberedes og serveres nesten som på kjøkkenet hjemme – med nypoteter og rømmesaus. (Foto: Yngve Ask)
ØRRETMIDDAGEN kan tilberedes og serveres nesten som på kjøkkenet hjemme – med nypoteter og rømmesaus. (Foto: Yngve Ask)
Sist oppdatert

Til ørretmåltidet trenger du ferdigkokte nypoteter med skall, salt og eventuelt pepper, smør til steking og rømme til saus. En håndfull ferske krydderurter i folie setter en ekstra spiss på måltidet. Legg ørreten i panna, og la potetene steke sammen med fisken til alt er ferdig. Kok ut stekepanna med litt rømme, og festmåltidet er klart til servering.

Er man på tur i flere dager og det er svært varmt, kan man droppe rømmen og bruke kokosmelk på boks isteden. Den holder seg uansett temperatur, og gir en god, fyldig saus som går godt sammen med ørreten. Et par teskjeer red curry paste er i så fall "et must", og potetene erstattes med ris.

Denne saken ble første gang publisert 29/06 2007, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også