Vi tester:

Test av turmat i pose

Det kan sies mye om ferdigmat i pose. Lett vekt, lang holdbarhet og enkel tilberedning gjør sitt til at posematen fortjener sin plass i tursekken. Men hvordan smaker det? Vi har testet turmaten til Adventure Food.

Vi spiser og tester!(Foto: Yngve Ask)
Vi spiser og tester!(Foto: Yngve Ask)
Sist oppdatert
Adventure Food turmat.(Foto:Yngve Ask)
Adventure Food turmat.(Foto:Yngve Ask)

Produktspekteret til Adventure Food er bredt og variert. Her finnes både frokost- og middagsretter, hvorav noen er rene vegetarretter, samt flere typer desserter og palmeolje til å steke maten i.

Seks personer har testet et utvalg av rettene. De eksotiske rettene får bunnkarakter når det gjelder smak, konsistens og utseende, og dessertene er heller ingen vinnere, selv om de får "ståkarakter". Frokostblandingene og de øvrige middagsrettene faller mer i smak. Omeletten er faktisk svært god, både når det gjelder smak og konsistens, og det ferdige resultatet ser også appetittvekkende ut. Produsenten opplyser at rettene med hensikt er krydret forsiktig. De som liker maten godt krydret, bør nok ta med seg litt ekstra salt og pepper i sekken!

Når det gjelder tilberedning, finnes det imidlertid turmatprodukter på markedet som er mer brukervennlige og med smartere løsninger. Dette har produsenten imidlertid tatt konsekvensen av. Årets poser er forbedret i forhold til fjoråret, og neste år kommer ytterligere justeringer. Mens innholdet tidligere måtte blandes med riktig angitt mengde med vann, og tilberedes i kjele eller panne, kan man nå helle kokende vann direkte i posen. Men du må ha en klype eller lignende for å holde posen lukket mens den sveller, for noen lukkemekanisme finnes foreløpig ikke (men kommer neste år ifølge produsenten). Nytt av året er at man får kjøpt poser beregnet på én person i tillegg til to.

Palmeoljen (i flak) er en genistrek til steking, men emballasjen er det ikke! Produsenten burde definitivt ha sørget for en åpne-/lukkemekanisme på posen. Man bruker jo bare en liten del av palmeoljen av gangen, og resten kommer fort på ville veier i sekken.

Middagsrettene (Pasta, skinke ost/Kylling i karri/Pasta bolognese/Ceylon ris med kylling/Biff sateh/Skinke og potetgryte/Spaghetti med valnøtter/Karriris med frukt/Ris cashew sateh) koster 69 kroner for to porsjoner og 59 kroner for én porsjon. Dessuten finnes det en grønnsaksblanding til 39 kroner.

Ekspedisjonsfrokost (havregrøt), Krüsli frokost (kald) og omelett koster 59 kroner (to porsjoner) og 49 kroner for én porsjon.

Dessertene (Vaniljedessert/Sjokolademousse/Eple og aprikos/Eplemos) koster 55 kroner for to og 44 kroner for én porsjon. Én pose med palmeolje koster 44 kroner.

Porsjonene er ikke så veldig store, og det skal nok godt gjøres for to skrubbsultne friluftsfolk å bli mette av porsjonene som er beregnet for to.

Hvis man styrer unna forsøkene på indisk kokekunst, er dette grei turmat som er praktisk å ha liggende i sekken hvis fiskelykken uteblir - men uten de store gastronomiske høydepunkter.

Markedsføres av Great Outdoors AS, tlf. 91 18 77 70 eller www.greatoutdoors.no

Denne saken ble første gang publisert 19/04 2007, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også