Friluftsmat
Pølser i slåbrok
Pølser er turmat framfor noe annet. Innbakt på denne måten får du pølse, ketchup og brød i ett, og en rett som egner seg like godt foran peisen på hytta som ute på tur.
De innbakte pølsene smaker fantastisk når de er nystekte, men er gode når de serveres kalde også. Hvis du tenner opp bål når du er ute på tur, blir de som nystekte igjen hvis du varmer dem opp over glørne. Begynn med å lage en vanlig gjærdeig av:
6 dl lunken lettmelk
1 kg hvetemel
1 ts salt
1 dl olivenolje eller rapsolje
1 pose tørrgjær
Denne deigen holder til ca. 20 pølser.
Bland ingrediensene, og la deigen heve ca. 40 minutter. Kjevle ut sirkelrunde leiver, og del dem opp i passe store trekanter, avhengig av hvor store pølser du bruker. Legg pølsen på den nederste del av deigtrekanten, smør på ketchup, sennep eller tacosaus og litt løk. Her kan du bruke fantasien og tilsette det du selv liker. Brett inn kantene rundt pølsen, og rull mot snippen på deigtrekanten.
Legg de innbakte pølsene på et godt smurt bakebrett, pensle med egg og strø over litt sesamfrø. Stekes på midterste rille på 225 grader til de er gyllenbrune, ca. 10-15 minutter.
Du trenger:
En porsjon gjærdeig
Små pølser eller grillpølser som deles i to
Tacosaus eller ketchup
Sennep
Hakket, rå løk
Egg til pensling
Sesamfrø
Les mer i Villmarksliv
Denne saken ble første gang publisert 02/04 2007, og sist oppdatert 04/05 2017.