God mat står høyt på prioriteringslista hjemme hos Eirik Moen. Det går mye i selvskutt vilt, og han overrasker gjerne med noe ekstra godt på en alminnelig hverdag. Enten familien spiser hjemme eller ute i friluft, legger de omtanke i det de skal spise.

- Vi liker god mat, og vi har flotte råvarer til disposisjon. Vi setter pris på god vin til god mat, men synes det blir for dyrt å spise ute. Det er kanskje noe av grunnen til at vi har blitt så vidt kreative i matveien, mener Eirik, som synes det er ekstra morsomt at også guttene på 12 og 8 følger i pappas fotspor. De liker nye smaker, og setter pris på det sosiale fellesskapet rundt bordet. Tolvåringen baker gjerne kaker og lager middag, mens yngstemann har lært både å lage og like sushi

Eirik lager mye mat i wok, og viltkjøtt brukes til det meste. Når vi snakker om viltkjøtt hos Eirik Moen, dreier det seg som regel om villsvin og rådyr. Leverpostei av vilt er en slager som julegave, sammen med hjemmesyltede agurker. Grillet rådyrlår og potetsalat er en annen slager.

Fransk sennep, balsamico og olje med hvit trøffel er "godis" som Eirik gjerne har i skapet, sammen med tørket steinsopp og god olivenolje. Gode råvarer og spennende tilbehør danner basis for stadig nye eksperimenter i matveien, og han går ikke av veien for å bruke eksotiske krydder når han lager mat.

Når Eirik har fisk til overs etter en fisketur, tar han gjerne vare på fileter som han bruker til fiskekaker.

- Jeg tar hva jeg har - alt fra gjedde og lake til sei og lyr og andre saltvannsfisker, forteller han.

Eiriks "fiskekaker med futt" har et asiatisk preg, og smaker friskt av chili, lime og koriander. Til disse fiskekakene synes Eirik det passer godt med råkostsalat, og da får gjerne også dressingen et asiatisk preg, med limesaft og hakket koriander.

Vi prøvde ut oppskriften, og resultatet ble lekre, smakfulle fiskekaker med en nydelig konsistens, som kan anbefales på det varmeste.

Du trenger:

1 kg fiskefilet

50 g potetmel

10 g salt

2 eggehviter

25 g finkuttet, fersk ingefær

25 g finkuttet rød chili (ta ut frøene!)

En håndfull hakket, frisk koriander

1 lime

Salt og pepper

Litt matfløte til å spe med (ved behov)

Slik kan det gjøres:

Alle ingredienser må være kjøleskapkalde. Eirik Moen bruker det han har for hånden av hvitfisk, og det samme kan du gjøre. Vi brukte filet av steinbit, og det fungerte helt utmerket. Skjær fisken i mindre biter, og kjør den sammen med salt og eggehviter i en kjøkkenmaskin. Farsen skal nå være så fast at den kan formes til en fiskekake. Tilsett litt matfløte ved behov. (Vi trengte ikke å spe ut farsen til våre steinbitkaker.) Tilsett potetmel, og smak til med krydder. Det er lov å bruke mer enn oppskriften sier - hvis man liker styrken og smaken av asiatiske krydder. Fiskekakene stekes gylne på begge sider. Serveres med en potetstappe av mandelpoteter og frisk råkostsalat med strimlet spinat.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!