De fleste jegere kaster mye fra dyret som kan spises. Blod fra storvilt kan selvsagt brukes til blodpudding og lignende, men vil i mange tilfeller være vanskelig å få tak i. Med en sterk plastpose tilgjengelig har en i alle fall muligheten til å sikre seg blod om forholdene tillater det.

Hjertet er en muskel som absolutt bør benyttes som mat, eksempelvis tørket og saltet. På et nyåpnet dyr åpnes hjerteposen, det gjøres et kutt der de store årene går ut, og et snitt halvveis inn. Blod fjernes, og hjertet legges i en bekk eller ei bøtte med kaldt vann. Også lever og nyrer bør ligge til utvanning. Fjern forsiktig gallen så ikke innholdet søles over på leveren. Nyrer og lever fra årskalver kan benyttes i den grad man verdsetter slik mat.

Tunga skjæres løs ved å snitte langs kjevebeinet på undersiden og innsiden av kjevene. Det må snittes løs i festet på undersiden til en får trukket ned en del av tunga, før resten skjæres løs mens den trekkes ut. Tunga kan legges til utvanning og rengjøring i friskt, kaldt vann, og tørkes omhyggelig etter dette.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!