GÅR KJAPT: Brystfiletene er små og møre, og trenger ikke lang steketid. (Foto: Dag Kjelsaas)

Til denne retten bruker vi bare brystfiletene, som først må skjæres løst fra skroget. Du bør beregne tre brystfileter pr. person. Den som ønsker det, kan gjerne marinere filetene et par timer i en grill- eller rødvinsmarinade.

Brun først filetene over primus på sterk varme. NB: De skal bare få en jevn stekeskorpe rundt det hele, så dette går fort! Legg filetene i folie, og ta dem vekk fra varmen. Nå skal kjøttet hvile mens du forbereder resten av middagen. Det er viktig at kjøttsaften får tid til å fordele seg jevnt i filetene, så spander denne "hvilepausen"!

Lag potetmos etter anvisning på posen, og tilsett gjerne litt frisk gressløk. Lag saus fra pose (det finnes flere gode vilt- og soppsauser å få kjøpt), men bruk litt mindre væske enn vanlig. Ha i knust, tørket sopp (f.eks. traktkantarell). En dash fløte gjør ikke sausen dårligere. Ferske kantareller er naturligvis også et velkomment bidrag, om du er så heldig å finne det.

Når alle de øvrige forberedelsene er unnagjort, legger du duebrystene i panna igjen. Stek dem på begge sider - på litt svakere varme denne gangen. Krydre med salt, pepper og eventuelt knuste einerbær. Dette går fort! Det skal ikke mye til før filetene er lekre og rosa inni. Sjekk gjerne kjøttet forsiktig underveis, slik at det ikke blir gjennomstekt. Da blir det både grått, trått og kjedelig!

Du trenger:

  • Tre duebryst pr. person.
  • Litt smør
  • Aluminiumsfolie
  • Salt, pepper og evt. annet krydder etter smak, f.eks. knust einerbær
  • Potetmos på pose
  • Litt frisk gressløk
  • Posesaus
  • Tørket eller fersk sopp
  • Litt grønnsaker, f.eks. minitomater, babymais, sukkererter - eller hva du foretrekker
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!