SVARTKJELEN går aldri av moten, og for mange er den et "must" på tur. (Foto: Dag Kjelsaas)

Når man planlegger en dagstur eller én eller to overnattinger ute i det fri, er det derfor vel anvendt tid å gjøre noen forberedelser hjemme, mens man har alle kjøkkenfasilitetene tilgjengelig. Å bære ingrediensene til turmåltidet i originalemballasjen er f.eks. både tungt og plasskrevende. Ta vare på små, hendige glass med lokk, ditto plastbegre og andre ting som kan brukes til å romme nødvendigheter som små mengder salt, pepper, sukker, smør etc.

Velg ingredienser som holder seg noenlunde friske selv om det er varmt, som f.eks. majones eller ost på tube. Løk, krydderurter, hvitløk etc. er kjempegodt som smakstilsetning, og kan finhakkes hjemme og legges over i egnede plastbokser. Tretallerkener er langt hyggeligere å spise av enn papp eller plast, og mer holdbare. Hvis alle har sin tallerken og ditto bestikk, tynger det ikke så mye i sekken. Det finnes enkle og lette kokeapparater, samt kjelesett som ikke veier stort. En sleiv til å røre med og en stekespade (i plast) er et must. Glem ikke salt, pepper, smør og evt litt sukker. Vil du være garantert å slippe smørklin i sekken, er palmeolje i flak et godt alternativ til steking.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!