Slik lager du sunn og deilig vegetarmat

Smakfulle falafler på 1-2-3

Linda Stuhaug, en av Norges fremste matbloggere, deler sine beste vegetaroppskrifter med ShapeUp-leserne denne uken.

SUNT OG GODT: Falafel er en populær form for hurtigmat i Midtøsten og er blitt svært populær her til lands.

SUNT OG GODT: Falafel er en populær form for hurtigmat i Midtøsten og er blitt svært populær her til lands.

Publisert Oppdatert
LINDA STUHAUG: Driver bloggen lindastuhaug.blogg.no. Stuhaug har erfaring fra to år på kokk- og servitørlinja, men valgte tilslutt å uvikle seg innen helsefag fremfor kokkeyrket. Matbloggeren er også personlig trener og starter på ernæringsstudiet dette året.

LINDA STUHAUG: Driver bloggen lindastuhaug.blogg.no. Stuhaug har erfaring fra to år på kokk- og servitørlinja, men valgte tilslutt å uvikle seg innen helsefag fremfor kokkeyrket. Matbloggeren er også personlig trener og starter på ernæringsstudiet dette året. Foto: Lindastuhaug.blogg.no

Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av.

Linda Stuhaug, en av Norges fremste matbloggere, har laget en vegetaroppskrift som både er sunn, enkel og rimelig å lage.

Falafler er en populær form for hurtigmat i Midtøsten og blir ofte servert som tapas og fingermat.

 – Dette er smakfulle falafler som er fri for gluten og melk med sprø utside og myk kjerne. Perfekt alternativ til en kjøttfri middag som metter godt med bra næringsinnhold, sier Stuhaug.

Falafler kan også lages med krydrete favabønner, men Stuhaug har i denne oppskriften valgt å bruke kikerter.

Få flere deilige oppskrifter på bloggen hennes: lindastuhaug.blogg.no

Smakfulle falafler

1 boks kikerter, 240 g avrent

1 hvitløksfedd

1 ts finhakket chili

1/3 ts av malt koriander, spisskummin, salt og paprikakrydder

1 egg (valgfritt)

1 håndfull spinat, valgfritt

2 ss bokhvetemel, evt. annet mel

 

  • Skyll kikertene under kaldt vann. Mos dem sammen med presset hvitløkfedd, chili og krydder i en «foodprosessor» eller en blender. Tilsett egg, mel og kjør til en jevn og fin deig.

 

  • Vend inn hakket spinat før du former til runde boller med hendene. Stek på middels varme i en stekepanne med litt smør eller kokosolje, vend underveis så du får stekeskorpe rundt hele.

 

  • Server gjerne på en seng av grønnsaker med hvitløksdressing til.

 

  • Hvitløksdressing kan du enkelt lage av kesam, presset hvitløk, salt og pepper.

FØLG SHAPE UP PÅ FACEBOOK

FLERE SPORTY SAKER PÅ SHAPEUP.NO

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning