Topptur og ski

Til toppturen: Energicookies

Disse er supre som mellommåltid på tur.

TOPP PÅ TUR: Linda Stuhaugs hjemmelagede cookies smaker ikke bare godt, de gir deg også energi.
TOPP PÅ TUR: Linda Stuhaugs hjemmelagede cookies smaker ikke bare godt, de gir deg også energi. Foto: lindastuhaug.blogg.no
Sist oppdatert

Matblogger Linda Stuhaug

Driver den populære matbloggen lindastuhaug.blogg.no.

Har erfaring fra to år på kokk- og servitørlinja,

Er også personlig trener

Studer ernæringsfysiologi.

Er du blant dem som skal stå mye på ski i påsken, har vi den perfekte nistepakken til deg.

Lite slår følelsen av å seile gjennom silkemyk puddersnø, så hva passer vel bedre til toppturen enn noen deilige, energirike cookies. 

I påsken er det høysesong for toppturer, en av de mest ekstreme variantene innen skisport. Bratte bakker tapper deg for krefter og energi, derfor er det viktig med påfyll.

Linda Stuhaug, en av Norges fremste matbloggere, har laget den perfekte nistepakkeoppskrift som både er sunn, enkel og rimelig å lage.

Er ikke energicookies noe for deg, kan du for eksempel ta med deg grove havrescones, grove vafler eller supersunne polarbrød i stedet.

Ønsker du deg en større nistepakke har vi også oppskrifter på 15 mellommåltider som sikrer deg all den sunne næringen du trenger.

Få flere deilige oppskrifter på bloggen hennes: lindastuhaug.blogg.no

Energicookies, 8-10 stk


40 g (glutenfri) havregryn

40 g cashewnøtter, evt. andre nøtter

5 store, saftige dadler, 100 g uten stein

15 g kokosmel og 15 g bokhvetemel, evt. annen meltype

1 egg

1/3 ts salt

Sukkerfri sjokoladebiter, kan sløyfes

Slik gjør du:

Ha havregryn, nøtter, dadler, salt og mel i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør til alt er klumpfritt.

Tilsett egg og rør godt til deigen blir litt klissete.

Dekk en langpanne med bakepapir.

Form til cookies med hendene og press sjokoladebiter nedi.

Stek midt i ovnen, 200 grader, 7-9 minutter til de er lett gylne.

Avkjøl på rist.

Denne saken ble første gang publisert 03/04 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også