MAT:
Superrask rett etter trening!
Og den funker fint å ha i veska om du ikke skal rett hjem.
Det er veldig viktig med påfyll når du er ferdig med økta!
Og best av alt- denne retten kan du lett ha med deg rundt hvis du ikke skal hjemom etter trening.
Fresh og lett quinoasalat
Dette trenger du (1 porsjon):
1/2 dl ukokt quinoa
1 dl frosne edamamebønner
1 vårløk
1 klype brokkolispirer
1 polkabete
Cirka 10 pistasjnøtter
Slik gjør du:
Kok quinoa i dobbelt så mye vann med litt salt, i cirka 15 min til vannet er borte og quinoaen er passe bløt. Pass på og ikke koke den for mye, da vil den få en grøtete konsistens.
Tin opp edamamebønner i en skål og hell av vannet. Dette kan du gjerne gjøre dagen før. Rist pistasjnøtter i ovnen i cirka 15–20 minutter, til de har fått en gyllen farge. Dette kan også gjøres i forkant.
Kutt opp vårløk og polkabete, bruk gjerne en ostehøvel til å få fine skiver av polkabeten.
Bland alt sammen i en bolle og topp med litt brokkolispirer.
Dressing
Dette trenger du:
1 ts sennep
1/2 sitron, saften
1ss olivenolje
1/2 honning
Slik gjør du:
Vips alle ingrediensene godt sammen og bland inn i salaten.
Tips 1:
Lag opp mer av salaten slik at du har til flere måltider. Disse ingrediensene holder seg godt i kjøleskapet selv om de er tilberedt.
Tips 2:
Quinoa inneholder en god del Lysin, som stimulerer muskelvekst og er derfor en super matvare å innta etter trening.
Denne saken ble første gang publisert 31/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.