Kokken:

Maria Arlén Larsen er matentusiast og står bak bloggen thatcakechick.net, en matblogg som i hovedsak er dedikert til sunne, naturlige og allergivennlige bakverk. Maria har bakgrunn som lege og forsker på ernæring og fettforbrenning. Følg henne på Instagram på @thatcakechick.

Dette er er oppskriften for deg som er glad i sunt og godt snop.

Ikke bare er denne desserten god, den er også proppfull av næringsstoffer.

For å lage disse sjokoladekulene må du kjøpe inn dadler.

Dadler er søte, inneholder naturlig sukker, og på kjøpet får man næringsstoffer som både kalsium, sink og vitamin A. De inneholder fibre som er regulerende på fordøyelsen.

Sammen med sunne løselige fibre fra havregryn og fibre fra den rå kakaoen gjør de tarmen glad!

Ingredienser:

2 ss rå kakao

1 dl havregryn

ca. 50 gram dadler (uten stein)

ca. 5 ss vann

1 vaniljestang (frøene) kokos

1/2 ts Psylliumhusk/Fiberhusk (fibertilskudd)

Fremgangsmåte:

• Legg dadlene i vann i 20 minutter. Kutt dem så opp i små biter.

• Bruk omtrent 5 ss vann av vannet fra dadlene, og ha alle ingrediensene i en foodprocessor. Kjør til en jevn masse uten klumper. Om du ikke har foodprocessor, knus havregrynet i en pose, og bland ingrediensene svært godt. La deigen hvile, ha i litt mer vann om deigen er for tykk.

• Form små kuler, bruk vann på hendene for at de ikke skal feste seg. Det blir cirka 15 trøfler.

• Rull de rå sjokoladetrøflene i kokos til de er dekket. La stå i kjøleskap 30 minutter.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!