Sunne og billige middager

3 sunne retter under 100 kroner

Billig og bra!

BILLIG OG SUNN MAT: Ikke bare er disse rettene perfekte til før og etter trening, de er også billige.
BILLIG OG SUNN MAT: Ikke bare er disse rettene perfekte til før og etter trening, de er også billige. Foto: Fitnessbloggen
Sist oppdatert

Denne middagen kan nytes med god samvittighet.

Ikke bare er den god på smak, den er også billig å lage.

Sammen med Fitnessbloggen, deres bidragsytere og MatPrat vil vi gi deg alle oppskriftene du trenger for å finne tilbake matgleden.

I en travel hverdag er det lett å ende opp med de samme rettene dag etter dag, og vi kan skrive under på at det blir kjedelig i lengden. Disse oppskriftene inneholder forskjellige råvarer, så her finner du garantert noe du liker.

Prisen ligger på alt fra 50 til 100 kroner, og du kan enkelt justere prisen ytterligere ned ved å velge billigere alternativer der det er mulig. Bruk fantasien og lag gjerne dine egne versjoner av oppskriftene med matvarer du er ekstra glad i.

Matrettene er også perfekt som måltid før og etter trening. I tillegg til løpeprogrammer, har vi fantastiske treningsprogrammer for både helårskroppen, rumpen og magen.

Under følger tre middager til under 100-lappen. Bon appetitt!

Lakseburger av fitnessbloggen

Du trenger (til  en person):

grovt hamburgerbrød (80 g)

hvitløk- og urtemarinert lakseburger (100 g)

tomat

agurk

salatblad

litt sitronsaft

gressløk

Slik gjør du:

Sleng en urtemarinert lakseburger på stekepanna. Mens den steker, kan du hakke opp tomat, agurk, og salat. Legg hamburgerbrødet i ovnen på 150 °C i et par minutter. Legg lakseburgeren og salaten på brødet.

Pannekaker

Du trenger (til en person):

valgfritt proteinpulver

(jordbær, sjokolade, osv.)

3 eggehviter

100 g havregryn

Splenda eller Sukrin Gold

kanel

3–5 dl vann

1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland sammen havregryn og vann, og la det svelle litt. Tilsett så proteinpulveret, eggehvitene og resten av vannet.

Rør rundt til en klumpfri røre, før du tilsetter resten av ingrediensene. I og med at røren bare består av 3 eggehviter, bør pannekakene lages litt tykke. Stekes i stekepanne på medium varme. fra matprat.no

Skinkegrateng

Du trenger (til 2 personer): 

150 g kokt skinke (biter)

¼ løk, finhakket

½ purre i tynne ringer

½ ss olje til steking

2 egg

2 dl skummet melk

2 ss cottage cheese

½ ts pepper

¼  pepper

25 grevet hvitost

Slik gjør du:

1. Varm olje i en panne og surr løken til den er blank. Tilsett skinke og purre, og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.

2. Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.

3. Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 grader, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge. Server med grovt brød og salat.

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2015, og sist oppdatert 30/06 2017.

Les også