SLIK TILBEREDER DU TUNFISK
Ostesmørbrød med tunfisk
Enkelt, sunt og godt.
Med PT-Pia i spissen er #Shapeupkickstart allerede i full gang, og gjennom januar og februar guider hun deg gjennom sitt enkle og effektive treningsprogram, som passer for både nybegynnere og middels godt trente
Mia Eckhoff er utdannet ernæringsfysiolog og leverer blant annet sunn cateringmat sammen med Irina Smit (minmatglede.com).
I samarbeid med Shape Up, skal hun gjennom uken, dele flere av sine beste og sunneste oppskrifter.
Spis friskt
– Gå inn i det nye året med fokus på sunn, ren og nok mat. Unngå å tenke at du setter begrensninger for deg selv. Ved å spise frisk og ren mat vil du automatisk få mindre lyst på sukker og halvfabrikata, du får mer energi, og det blir lettere å fylle dagene med sunne måltider, Sier Eckhoff.
Med disse oppskriftene kan du mikse og matche som du vil.
– Lunsj- og mellommåltidsforslagene kan være gode frokostalternativer, og eventuelle middagsrester er genialt som lunsj dagen etter. Oppskriftene er beregnet til én person, men dette varierer ut ifra blant annet aktivitetsnivå og utgangspunkt. Prøv deg fram, og se på oppskriftene som et godt utgangspunkt, sier hun.
Tunamelt, to skiver
Du trenger:
1 boks tunfisk
1 ss gresk yoghurt
1 ss avokado
1 ss mais
1 stilk stangselleri
1 ss rødløk
½ ts tabasco
½ ts salt, pepper og cayennepepper.
2 grove brødskiver
4 skiver ost
4–6 jalapeños (kan sløyfes).
Slik gjør du:
Rist to skiver brød med litt olje og salt i ovnen på 200 grader i 5–20 minutter, alt etter som hvor grillet du vil ha dem. Kutt opp rødløk og stangselleri i små biter, og bland sammen alle ingrediensene til tunfiskrøren. Legg opp ca. 2 ss tunfiskrøre på hver skive, og topp med jalapeño og ost. Sett ovnen på grill med samme temperatur og la skivene stå i ca. 5 min til osten er smeltet.
Denne saken ble første gang publisert 15/01 2015, og sist oppdatert 25/06 2017.