ERNÆRING:

Så sunt er «slimet» til chiafrøet!

Joda - kan høres litt ekkelt ut, men sjekk hva væsken gjør for tarmen og fordøyelsen.

VIDUNDERLIG FOR TARMEN: Når chiafrø kommer i kontakt med væske, dannes det et «slim» (pektin) som smører og reparerer tarmene og fordøyelsen.

VIDUNDERLIG FOR TARMEN: Når chiafrø kommer i kontakt med væske, dannes det et «slim» (pektin) som smører og reparerer tarmene og fordøyelsen. Foto: Getty Images

Publisert Oppdatert
HØYEST INNHOLD AV OMEGA-3: Ja, hele 8 ganger så mye som i laks.

HØYEST INNHOLD AV OMEGA-3: Ja, hele 8 ganger så mye som i laks. Foto: Getty Images

Chiafrø er smekkfulle av antioksidanter, omega-3, fibre, protein og mineraler, som har en positiv effekt på fordøyelsen, forbrenningen og immunforsvaret.

Frøet har dessuten det høyeste innholdet av omega-3-fettsyrer.

Oljen fra chiafrøet har i tillegg en sterk antioksidativ virkning.

Chiafrø + væske = sunt «slim»

En annen bonus er «slimet» (pektin) som chiafrø danner når de kommer i kontakt med væske.

Det høres kanskje litt ekkelt ut, men nettopp dette slimet er faktisk litt av et vidundermiddel for tarmen og fordøyelsen.

Slimet kan nemlig både reparere og gjenoppbygge en betent tarm.

Chiafrø: 7 ting vi elsker å vite

• ⇤8 ganger så mye omega-3 som i laks.

• ⇤6 ganger så mye kalsium som i melk.

• 3 ganger så mye jern som spinat.

• 15 ganger så mye magnesium som i brokkoli.

• 6 ganger så mye protein som i kidneybønner.

• 4 ganger så mye fosfor som i melk.

• Dobbelt så mye fiber som i fullkorn.

Slik bruker du chiafrø:

Bruk dem i for eksempel smoothie, som dryss over frokostblandingen eller i proteinbarer, kaker og brød. Bare tre spiseskjeer gir deg 15 gram fiber.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag