SUNN SNACKS: Popkorn er laget av maiskorn, er rik på karbohydrater og kostfiber og lav på fett. Bare å poppe i vei. © Getty Images

Popkorn er laget av maiskorn, og er naturlig glutenfritt.

Mais er rik på karbohydrater, kostfiber (hele 15%) og lav på fett. I tillegg inneholder de litt proteiner!

Popkorn passer perfekt som salt eller søt snacks - som vi skal vise deg her.

Pop it like it's hot

1. Varm opp litt olje i kasserolle på medium varme og ha i tre popkorn.

2. Når de har poppet har du resten av popkornene i, slik at det blir et jevnt lag som dekker bunnen av kasserollen.

3. Sett på lokk og beveg lett på kasserollen mens det popper.

4. Lett forsiktig på lokket ett par ganger for å slippe ut damp (men uten å slippe ut popkorn!).

5. Ta kasserollen av platen når det er noen sekunder mellom hvert pop.

6. Krydre etter ønske med ulikt urter eller annet krydder!

Popkorn med salt karamell

4–6 dl popkorn, ferdig poppet

4 ss akasie honning

2 ss vann

1/2 ts salt

SLIK GJØR DU:

Pop popkornene  (som over).

Kok honning og vann på lav varme til det bruner, og rør jevnt.

Ha i salt.

Hell de ferdig poppede popkornene i kasserollen med karamell, og bland godt til alt popkornet er dekket.

Hell popkornene utover en stekeplate og la dem tørke.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!